Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. augusztus 20. kedd
Boldog névnapot ALKOTMÁNY ÜNN., István nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Miért éppen Polcz Alaine?
Ablonczy Anna - Miért éppen Polcz Alaine?
Ablonczy Anna
Miért éppen Polcz Alaine?

kiadó: Kalligram
cikkszám: 11147147
ISBN: 9788081012556
megjelenés: 2009-01-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 2490 Ft
webes rendelés esetén: 2241 Ft
 
Leírás:
"Hogy utánamenjek Polcz Alaine izgalmas és rendkívül tartalmas életének, ahhoz az első, Hollós Róbertné Gizi nénivel készített interjúm adta az ötletet, amit még az Életszakácskönyv szingliknek című könyv népszerűsítése okán sikerült olyan jól megírni, hogy egy részlet a Nők Lapjában is megjelent. Persze, tudtam, hogy a munkájáról már Polcz Alaine is többször beszámolt a naplóiban, könyveiben, sőt Singer Magdolnának is egy remek könyvben, de megismerve Gizi néni izgalmas személyes történetét, arra gondoltam, mi lenne, ha megkeresném Polcz Alaine életének további fontos szereplőit: ki hogyan és mire emlékszik, milyen közös munkák, történetek kötik össze a múltjukat, hogyan hatottak egymásra, és főként, hogy ebből mit visznek tovább mostani életükben? Vagyis nemcsak a múlt, de a jelen és főként a folytatás is érdekelt, ezért úgy gondoltam, sorra veszem Polcz Alaine életének meghatározó szakaszait, mikor, kivel osztotta meg életét, munkáját, figyelmét és gondolatait. De mert ez a szempont túlságosan sok interjúalanyt jelentett volna, a saját dolgomat megkönnyítendő, elsősorban olyanokat kerestem meg, akiket maga Alaine is emleget a naplóiban."
Ablonczy Anna

"Kosztolányinak arra a kérdésére, hogy "akarsz-e, akarsz-e játszani halált?" - valójában nagyon kevesen tudnak őszinte igent mondani. Maga azonban mert halált játszani. Pedig mindenki fél a haláltól - írja a könyveiben, hogy persze, maga is félt. De a legnagyobb bátorság talán a félelem legyőzése. Miközben mások menekültek a haldoklóktól, maga leült melléjük. Azzal a csodálatos alaine-es odafigyeléssel, asszonyi melegséggel, amitől megszűnhetnek a félelmek. S nem csak a haldoklók félelmei - a többieké is."
Pilling János

Tulajdonságok:
terjedelem: 219 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román