Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. szeptember 19. csütörtök
Boldog névnapot Vilhelmina nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Pszichiátriai interjú a klinikai gyakorlatban
MacKinnon, R. A.- Michels, R.- Buckley, P. J. - Pszichiátriai interjú a klinikai gyakorlatban
MacKinnon, R. A.- Michels, R.- Buckley, P. J.
Pszichiátriai interjú a klinikai gyakorlatban

kiadó: Oriold és Társai
cikkszám: 11148167
ISBN: 9789639771321
megjelenés: 2010-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 5000 Ft
webes rendelés esetén: 4500 Ft
 
Leírás:
Ez a könyv azokkal a pszichiátriai interjúkkal foglalkozik, melyek célja az érzelmi problémákkal vagy pszichiátriai betegségekkel küzdő emberek kezelése. Jelen pszichodinamikai tudásunk alapjai Freudtól származnak, jóllehet mások kiszélesítették és kiterjesztették gondolatait. Könyvünkben szerepel az énpszichológia, a tárgykapcsolat elmélet, a viselkedéslélektan, a szelfpszichológia, a kapcsolati pszichológia és az interszubjektív pszichológia is, bár ezt nem mindig nevesítjük.

Két bevezető fejezet után a következő rész a fő klinikai szindrómákat és személyiségtípusokat tárgyalja, nevesítve a kényszeres, hisztrionikus, nárcisztikus, mazochista, depressziós, szorongó, traumatizált, borderline, antiszociális, paranoid, pszichotikus, pszichoszomatikus és kognitív károsodást szenvedett betegségekét. E szindrómák és személyiségstílusok az interjú és a kezelés során később fellépő problémák kibontásának fő meghatározói. Valamennyi klinikai fejezet a pszichopatológia, a klinikai eredmények és a pszichodinamikus megfogalmazás bemutatásával indul. Ezután áttekintjük a jellemző interjú alatti viselkedést, és tanácsot adunk az interjú vezetésére az egyes típusú páciensek esetében. A könyvben bemutatott klinikai esetábrázolásokat a szerzők nagyrészt saját klinikai gyakorlatukból vagy tanítási tapasztalatukból hozták.

E megközelítés nem akarja azt sugallni, hogy ezek "helyes" technikák vagy hogy az interjúzás ezek memorizálásával megtanulható. Interjúfelvételi stílusunk nem kell, hogy minden olvasónknak tetsszen vagy mindegyikük számára alkalmas legyen. Azonban vannak diákok, akiknek kevés lehetőségük van a gyakorlott orvosok interjúinak megfigyelésére vagy arra, hogy őket megfigyeljék. Bár ez a könyv nem helyettesítheti a helyes klinikai tanítást, hasznos lehetőséget teremt arra, hogy bepillantást nyerjünk abba, ahogyan a gyakorlott orvosok vezetik az interjúkat.

A III. rész az önmagukban is speciális problémát jelentő interjúhelyzetekkel foglalkozik. Bármilyen szindrómában vagy betegségben szenvedő páciens esetében felléphet ilyen helyzet. Ebben az esetben a hangsúly az adott típusú pszichopatológiáról a klinikai helyzetben rejlő tényezőkre helyeződik át, amelyek kiemelt szerepet tölthetnek be az interjú lefolytatásának meghatározásában. Erre példa az általános kórházi osztályon végzett konzultáció vagy a más háttérrel rendelkező páciens.

A legutolsó részt a pszichiátriai interjút befolyásoló olyan különleges technikai kérdéseknek tartjuk fenn, mint a jegyzetelés, az e-mail és a telefon szerepe, beleértve a páciens mobiltelefonját vagy személyhívóját is.

Tulajdonságok:
terjedelem: 569 oldal
borító: puhatáblásfelhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román