Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. október 24. csütörtök
Boldog névnapot Salamon nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Lotilko szárnyai - Terápiás történetek és mesék traumát átélt gyerekeknek
Korbai Hajnal (szerk.) - Lotilko szárnyai - Terápiás történetek és mesék traumát átélt gyerekeknek
Korbai Hajnal (szerk.)
Lotilko szárnyai - Terápiás történetek és mesék traumát átélt gyerekeknek

kiadó: L'Harmattan - Mosoly Alapítvány
cikkszám: 11151831
ISBN: 9789632363073
megjelenés: 2010-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 2988 Ft
webes rendelés esetén: 2689 Ft
 
Leírás:
A Mosoly Alapítvány módszertani kiadványsorozatának második kötetét a terápiás hatással bíró népmeséknek szenteltük. Olyan történeteket válogattunk a könyvbe, melyeket traumát átélt gyerekeknek mesélhetnek a szülők vagy a különböző területekről érkező szakemberek. Elsősorban a kórházi művészetterápiás munkát szeretnénk megkönnyíteni ezzel a gyűjteménnyel, melyben a meséken túl bemutatjuk azok alkalmazhatósági körét s a bennük található motívumok, szimbólumok lehetséges hatásait.

A Mosoly kórházi foglalkozásain Boldizsár Ildikó Metamorphoses Meseterápiás Módszerét vettük alapul. Az alkalmazott módszer rövid elméleti összefoglalása után konkrét meséken és eseteken keresztül mutatjuk be azt az utat, melyet az egyéves meseprojekt alatt együtt jártak be terapeutáink és a beteg gyerekek. Jegyzőkönyvekből és esettanulmányokból vett idézetekkel járunk körbe egy-egy mesét és mesemotívumot. Valamikor arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a különböző problémákkal küzdő gyerekek hányféle motívumot emelhetnek ki az egyes mesékből. Máskor egy-egy gyerek hosszabb esettanulmányában arra mutatunk rá, hogy ő a különböző mesékben hogyan találja meg a neki fontos hasonló motívumokat, problémákat. Végül olyan részletek is szerepelnek az egyes fejezetekben, amelyekben nem egy mese vagy egy gyerek van a középpontban, hanem inkább azok a speciális módszerek, technikák, amelyeket a terapeuták alakítottak ki a mesék gyógyító erejének hatékonyabb kiaknázására.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román