Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. december 9. hétfő
Boldog névnapot Natália nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Lizoanca tizenegy évesen
Rusti, Doina - Lizoanca tizenegy évesen
Rusti, Doina
Lizoanca tizenegy évesen

kiadó: Orpheusz
cikkszám: 11181485
ISBN: 9789639809611
megjelenés: 2015-10-27
készlet: Nincs készleten
Akciós ár: 1500 Ft
(5 % áfával)
Régi ár: 3000 Ft
 
Leírás:
Egy kislány, aki kilencéves korától árulja testét, a faluja lakói pedig úgy tesznek, mintha nem tudnának erről - ezt a témát kapta fel évekkel ezelőtt a romániai bulvársajtó, és ezt a vidéki környezetben megtörtént drámát dolgozta fel regényében Doina Ruşti. A hír a tizenegy éves lányról, aki egy egész falut megtöltött szifilisszel, 2007-ben kavarta fel a kedélyeket. A szerző e történet mellé különböző szereplőket kreált, akiket életre keltve megalkotta e regényt.

A mű, bár javarészt fikció, mégis hihetően mutat be egy olyan környezetet-települést, ahol efféle aberráció megtörténhet, és amelyet képzeletben sokfelé el lehet helyezni Kelet-Közép-Európa szegényebb, leszakadt vidékein.

Sajátos szerzői lelemény, hogy e könyv egy sokfiókos szekrényhez hasonló: a regényben a fő szál mellett tizenhárom különálló, személyes történet van elhelyezve - ezek képezik az eseményeknek a gyökérzónáját, ezek segítenek feltérképezni mindazon korábbi események hálózatát, amelyek Lizoanca prostitúciójához vezettek.

A 2009-ben megjelent regényt több nyelvre is lefordították. A könyv 2011-ben elnyerte a Román Akadémia rangos Ioan Creangă-díját.

Tulajdonságok:
terjedelem: 271 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Szenkovics Enikő

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román