Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. október 20. vasárnap
Boldog névnapot Vendel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Megfigyelések a kisgyermeki fejlődésről (Válogatás)
Freud, Anna - Megfigyelések a kisgyermeki fejlődésről (Válogatás)
Freud, Anna
Megfigyelések a kisgyermeki fejlődésről (Válogatás)

kiadó: Animula
cikkszám: 11183438
ISBN: 9786155574047
megjelenés: 2015-03-03
készlet: Nincs készleten
Ár: 3150 Ft
webes rendelés esetén: 2835 Ft
 
Leírás:
Anna Freud a gyermekanalízis megalapítója és egész életében elkötelezett kutatója volt. Több mint hatvan tevékeny év gyerekek között - ezt kevesen mondhatják el magukról!
Az első évek próbálkozásainak kötetbe foglalása után 1936-ban jelent meg korszakos írása, az elhárító mechanizmusok első rendszerező összefoglalása (máig tananyag a klinikai szakpszichológus-képzésben). Saját klinikai tapasztalatai mellett erősen támaszkodott apja elméleti elképzeléseire, és különösen a londoni években az örökség, a klasszikus pszichoanalízis védelmezőjévé lett.
Különösen kiemelkedő a II. világháború alatt és után a deprivált kisgyerekekkel végzett illetve irányított munka - ebből az időszakból egy döbbenetes beszámoló olvasható a jelen kötetben. 1965-ben jelent meg az a könyve, amiben egy átfogó fejlődési elméletet tett közzé (ma már szintén tananyag).
Fáradhatatlanul publikált, de talán még fontosabbnak tartotta az analitikus felismerések megismertetését a rokon segítő szakmákkal.
Írásaiból több összkiadás is született (ebből a legteljesebb az International Universities Press kiadásában 1968-1980 között megjelent nyolc kötet). Két fő műve: Az én és az elhárító mechanizmusok (1936), illetve a Normalitás és patológia a gyermekkorban (1965) minden válogatásban külön kötetet kapott. Ez a kettő megjelent már az Animula Kiadónál. A jelen válogatásban az 1945 és 1956 között megjelent írásaiból választottuk ki azokat, amelyek leginkább érdeklődésre tarthatnak számot a hazai olvasók körében. Reméljük, híven tükrözi életének talán legtermékenyebb időszakát, és a kisgyermeki fejlődésről vallott nézeteit.

A válogatásban nyújtott autentikus iránymutatásáért köszönettel tartozunk dr. Hámori Eszter professzornak (PPKE), aki egy évet töltött ösztöndíjasként a londoni Anna Freud Centerben.
A kötetet szerkesztette: Biró Sándor dr.

Tulajdonságok:
terjedelem: 207 oldal
borító: puhatáblás
fordította: dr. Bíró Sándor
sorozat: A pszichoterápia klasszikusai
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román