Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. október 19. szombat
Boldog névnapot Nándor nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Pszichoanalízis a periférián
Bzoch, Adam - Pszichoanalízis a periférián
Bzoch, Adam
Pszichoanalízis a periférián

kiadó: Typotex
cikkszám: 11187664
ISBN: 9789632799100
megjelenés: 2016-11-14
készlet: Raktáron
Ár: 3600 Ft
webes rendelés esetén: 3240 Ft
 
Leírás:
Az eszmetörténet angol elnevezése korábban history of ideas volt, de ezt mára kiszorította az intellectual history kifejezés. Hogy mennyire nem pusztán nyelvi divatról szól ez a váltás, azt jól példázza Adam Bžoch tanulságos könyve, amely immár nem a gondolatok és elméletek egymást ihlető történeti láncát rekonstruálja, hanem azt a lassan változó szellemi közeget, amely sajátos hagyományainál és törekvéseinél fogva oly kevéssé volt fogékony a mélylélektan forradalmi újításaira.
Wessely Anna, szociológus

"A pszichoanalízis Szlovákiában nem létezett" - olvasható a könyv elején, s Adam Bžoch munkája éppen erre a hiányra épül, hiszen e "nem létező" tárgy - szétszórtan, töredékesen, nyomokban mégiscsak fellelhető - kulturális lenyomatait kutatja fel.
Bár a pszichoanalízis önálló irányzatként valóban nem létezett, ennek ellenére számos területen felbukkant, többek közt inspirálta az avantgardistákat, de az ateista provokáció vagy a burzsoá áltudomány elrettentő példájaként is jelen volt.
A szerző gazdag történeti anyagon keresztül mutatja be, miért nem sikerült hosszú időn át befogadni Freud tanait, feltárja a klasszikus pszichoanalízissel szembeni ellenállás hátterét, a nemzeti és társadalmi fejlődés Közép-Európában másutt is jól ismert deformáltságát és zavarait, amely mögött végső soron a szlovák kultúra modernellenessége húzódott meg.

Tulajdonságok:
terjedelem: 264 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Balogh Magdolna
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román