Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. január 22. kedd
Boldog névnapot Vince, Artúr nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Magyar mesék lázadó lányoknak
Magyar mesék lázadó lányoknak

Magyar mesék lázadó lányoknak

kiadó: Móra
cikkszám: 11196100
ISBN: 9789634159315
megjelenés: 2018-06-04
készlet: Raktáron
Ár: 2999 Ft
webes rendelés esetén: 2699 Ft
 
Leírás:
Kiadónk, a Móra Könyvkiadó Magyar mesék lázadó lányoknak címmel inspiráló mesegyűjteményt jelentet meg júniusban, melyben 25 izgalmas életű és lenyűgöző teljesítményű magyar nővel ismerkedhetünk meg Árpád-házi Szent Erzsébettől Hugonnai Vilmán át egészen a kortársakig. A mesék szerzői és illusztrátorai maguk is elismert írók, grafikusok. Különleges meséinket olvasva remélhetőleg mindenki kedvet és erőt kap saját álmai megvalósításához.

A jelentős magyar nőkről szóló mesegyűjteményt 2019. április 10. és 2018. május 2. között lehetett mecénálni a www.konyvmecenas.hu oldalon. Összesen 310 személy támogatta kötetünket!

Könyvmecénás bárki lehet, aki szeretné egy kicsit sajátjának érezni a művet, és örülne, ha neve összekapcsolódna vele. A mecénások még a nyomdába adás előtt megvásárolják a támogatott kiadványt legalább egy példányban, így a nevük bekerül a könyv támogatói oldalára.

A támogatásként felajánlható legkisebb összeg mindig az adott könyv fogyasztói ára, de aki többet szeretne adományozni, az természetesen magasabb összeggel is hozzájárulhat a könyv megvalósulásához. A saját neve, vagy egy általa választott családtag, barát, munkatárs neve pedig bekerül a könyvbe mint támogató mecénás. A mecénások által támogatott könyvek a beérkezett támogatások összegétől függetlenül is megjelennek.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány. Nem is egy - huszonöt. Némelyikük most is közöttünk él. Lányok, nők, asszonyok, akik nem mindennapi nehézségeken lettek úrrá, és sokszor képtelenül merésznek tűnő célokat értek el. Akik hittek magukban, és így voltak képesek másokért dolgozni akkor is, ha a környezetük megpróbálta erről lebeszélni őket. Akik elavult szokásjogon, egyéni és történelmi tragédiákon, betegségen, szorongáson felülemelkedve végezték el választott feladatukat, és mutatnak ezzel példát nekünk, olvasóknak, lányoknak és fiúknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A Könyvmecénás programot a Csimota kiadó indította el 2014 tavaszán azzal a céllal, hogy értékteremtő könyvek megjelenését támogassa. Akkor Tsík Sándor, a kiadó kommunikációs vezetője elmondta: a programmal egyszerre kívánnak visszanyúlni a könyvkiadás legősibb formájához, amikor a köteteket még nem kiadók, hanem jómódú mecénások támogatásával hozták létre, valamint ahhoz az Európában már elterjedt támogatási rendszerhez, melyben a különböző kulturális területeken bevonják a közönséget egy-egy alkotás létrehozásába. Ezzel Magyarországon is napvilágot látott a könyvkiadás területén az előfinanszírozói rendszer.

Magyarországon a mecenatúra jellegű támogatási tevékenység a XIX. században terjedt el. A kultúra, a tudomány fejlődéséhez nélkülözhetetlen intézmények alapítása is erre az időszakra datálódik. Ezek támogatói közé tartozott Széchényi Ferenc (Nemzeti Múzeum), Széchenyi István (Magyar Tudományos Akadémia, Lánchíd) és Hatvany Lajos, (Nyugat című folyóirat) is, hogy csak a legismertebb példákat említsük. Napjaink legismertebb mecénása a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART), ahol hosszú évtizedek után újra felismerték a magyar művészet, elsősorban a kortárs képzőművészet és a legfiatalabb művésznemzedék támogatásának, az általuk képviselt új értékek befogadásának és megteremtésének szükségszerűségét.

A programban már hat sikeresen támogatott kiadvány jelent meg, a Magyar mesék lázadó lányoknak a hetedik.

Hősnőink némelyike Magyarországon született, más úgy költözött ide. Nagy részük magyar anyanyelvű volt, mások nem. Családi hátterük, hitük és mesterségük szerint is hatalmas változatosságot mutatnak. Éppolyan sokszínűek, mint mi, mai nők. Ami közös bennük, az az elszántság és a lelkiismeretes tettvágy, amely szeretettel és alkalmazkodással mindig eléri célját.

Szerzők:
Kiss Judit Ágnes, Mesterházi Mónika, Miklya Luzsányi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina

Tulajdonságok:
terjedelem: 119 oldal
borító: keménytáblás
illusztrálta: Békés Rozi, Bódi Kati, Bölecz Lilla, Hitka Viktória, Kőszeghy Csilla, Makhult Gabriella, Molnár Jacqueline, Nagy Diána, Rofusz Kinga, Sásdi Laura, Schall Eszter, Szegedi Katalin
megjegyzés: ÜKH 2018
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román