Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. április 26. péntek
Boldog névnapot Ervin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Vén Ede
Tar Sándor - Vén Ede
Tar Sándor
Vén Ede

kiadó: Együtt Debrecenért Egyesület
cikkszám: 11197849
ISBN: 1810101706515
megjelenés: 2018-10-10
készlet: Raktáron
Ár: 1750 Ft
webes rendelés esetén: 1575 Ft
 
Leírás:
Tarságok - Ezzel a sorozatcímmel jelent meg Tar Sándor ötven írása a debreceni szerkesztésű vagy.hu online 2003 szeptemberétől 2005 januárjáig. Közel tíz éve már a világhálón sem lelhetők fel, nyomtatásban pedig most jelennek meg először. Tar élete utolsó másfél évének sajátos lenyomatai, szinte mindegyik kordokumentuma az ország, egy város történelmének.

Az ötven publikációból negyvennyolc kocsmatárca: Vén Ede meséli el a Potya elnevezésű italozó és törzsvendégei hétköznapjait. A történetek részben a kocsmai létforma időtlen időszerűségeit villantják fel, de többnyire napi aktualitásokról szólnak. Olyan debreceni ügyekről, amelyekkel foglalkozott a városi szóbeszéd, így a kocsmák népe is, leginkább félinformációkat továbbgondolva, olykor szinte teljes információhiányból felépítve a történések lehetséges magyarázatait, próbálták kitalálni, valójában mi zajlik éppen a fejük felett, mit is csinálnak most velünk azok a döntéshozó városirányítók, akik számára érdektelen a perifériára szorultak világa.

Tar Sándor írásainak Szilágyi Lenke fotói a társai ebben a kötetben.

Tulajdonságok:
terjedelem: 116 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román