Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. március 25. hétfő
Boldog névnapot Irén, Irisz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Kristályszilánkok - A világépítő történelmi mintázatok irodalmi...
Baka L. Patrik - Kristályszilánkok - A világépítő történelmi mintázatok irodalmi...
Baka L. Patrik
Kristályszilánkok - A világépítő történelmi mintázatok irodalmi...

kiadó: Nap Kiadó - Szlovákia
cikkszám: 11199531
ISBN: 9788081040702
megjelenés: 2018-12-18
készlet: Raktáron
Ár: 2400 Ft
webes rendelés esetén: 2160 Ft
 
Leírás:
Baka L. Patrik (Brünn, 1991) író, költő, irodalomkritikus, a Selye János Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének oktatója. Kutatási területe a hazai és az angolszász spekulatív fikciós irodalom, azon belül pedig az alternatív történelem, a fantasy és a steampunk. Komáromban és Százdon él. Önálló kötetei: Az Égiek legendája (regény, AB-Art, 2007), Vérbókok (elbeszélések, Szlovákiai Magyar írók Társasága, 2015), Függőhidak. Fejezetek a kortárs spekulatív fikció irodalmából (monográfia, Media Nova M, 2016).

"A történelem velünk él, és sosem múlik el igazán. Ott van a hagyományainkban, ott van a világlátásunkban, és persze ott van az irodalmunkban is. Ezt a könyvecskét ugyancsak a történelem inspirálta, hiszen az alcíme szerint sem tűzött ki más célt maga elé, minthogy A világépítő történelmi mintázatok irodalmi manifesztációinak nyomában járjon. Az első nagyfejezete meghatározó fantasztikus univerzumok világszövetében mutatja ki a történelmi analógiákat, a második olyan alkotásokra fókuszál, amelyek a múlt meg nem valósult dimenzióit hívják életre, a harmadik a történelmi igazság kérdését járja körül, míg a negyedik az érintett kérdésköröket tovább árnyaló szakkönyvek bemutatására vállalkozik. Mindezt annak bizonyságául, hogy a történelem velünk él, és sosem múlik el igazán."

Tulajdonságok:
terjedelem: 213 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Kaleidoszkóp könyvek 30.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román