Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. április 4. szombat
Boldog névnapot Izidor nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Gróf Tisza István meggyilkolása
Csere Péter - Gróf Tisza István meggyilkolása
Csere Péter
Gróf Tisza István meggyilkolása

kiadó: Unicus Műhely
cikkszám: 11168458
ISBN: 9786155084102
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 2520 Ft
webes rendelés esetén: 2268 Ft
 
Leírás:

1918. október 31-én meggyilkolták Gróf Tisza Istvánt, a Magyar Királyság kétszeres miniszterelnökét, a Képviselőház országgyűlési képviselőjét, 1917-től a debreceni m. kir. honvéd huszárezred ezredesi rangban lévő parancsnokát, a magyarság egyik legnagyobb politikusát és védelmezőjét.
Dr. Csere Péter jogász érdekfeszítő, letehetetlen, oknyomozó könyvét tartja kezében az olvasó. A szerző szerény ember, ugyanis így határozza meg könyve célját: "A mi célunk itt magának a bűntettnek a feltárása és a tetteseket felderítő nyomozásnak az ismertetése volt. Igyekeztünk megmutatni a történelmi és politikai, de ugyanígy az emberi vonatkozásokat is. Hiszen a történelem alakítói, benne pedig a nagy tettek hősei és a szörnyű gonosztettek szenvedő áldozatai mi magunk, esendő és halandó emberek vagyunk."
Bölcs mondatok, s e célokat a Szerző maradéktalanul megvalósította. A szakértő jogász szemével megírt könyvéből sokat megtudunk a korszakról, az akkori vezető emberekről, akiket a káosz a felszínre dobott, s a gyilkosokról és fölbujtókról. A könyvben ilyen, nem-jogászok számára többnyire érthetetlen kifejezések olvashatók: előre kiterveltség, bűnszövetkezet, felbujtók, bűnsegédek, elkövetők, szembesítés, fegyverszakértői és ballisztikai vizsgálta. stb. - s mégis: könyve közérthető és izgalmas elemzése az egyik legaljasabb magyarországi politikai gyilkosságnak.   
    
Tulajdonságok:
terjedelem: 168 oldal

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román