Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. április 6. hétfő
Boldog névnapot Vilmos, Bíborka nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
1. Építészeti Nemzeti Szalon
1. Építészeti Nemzeti Szalon

1. Építészeti Nemzeti Szalon

kiadó: Műcsarnok
cikkszám: 11174807
ISBN: 9789639506749
megjelenés: 2014-09-04
készlet: Nincs készleten
Ár: 7935 Ft
webes rendelés esetén: 7141 Ft
 
Leírás:
A Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és támogatásával megvalósult I. Építészeti Nemzeti Szalon minden idők legjelentősebb kortárs építészeti összefoglaló-kiállítása. A nagyszabású tárlaton több mint 200 épület és tervezői vonulnak fel, s adnak ízelítőt napjaink és a közelmúlt izgalmas magyar építészetéből, makettek, óriásnyomatok, filmek, tervek és egyéb műalkotások, illetve dokumentációk révén.


A kortárs magyar építészet változatosságát bemutató kiállítás olyan tematikus egységek mentén reprezentálja az elmúlt 15 év magyar építészeinek munkáit, mint az újornamentika és díszítőhagyomány, az újragondolt épületek, a mérnök-építészeti létesítmények, az építészet kapcsolata a belsőépítészettel és a társművészetekkel, a főépítészek víziói, de hangsúlyos szerepet kap a tájépítészet és az építészoktatás is.


A most megjelent több mint 500 oldalas magyar-angol nyelvű reprezentatív kiadvány felöleli a kiállításban megjelenő épületek és építészeti teljesítmények teljességét, kivételes rálátást és áttekintést biztosítva így a honi építészet közelmúltjára. A kötetet a kiállításon is szereplő több száz színes fotó illusztrálja, a magyar építészeti fotózás legkiválóbbjainak közreműködésével.


A kötet bevezető öt tanulmánya – a kiállítás kurátora, Szegő György, valamint Sulyok Miklós, Golda János, Radványi György és Sylvester Ádám írásai – a kortárs építészet irányzatainak, jeles képviselőinek bemutatásán túl izgalmas történeti kontextusba ágyazzák napjaink építészetének kérdéseit, a szocreál örökségétől az újornamentikáig.


Tulajdonságok:

terjedelem: 525 oldal

borító: keménytáblás

nyelv: magyar-angol
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román