Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. április 2. csütörtök
Boldog névnapot Áron nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Kortörténeti szemlélődések 2.
Steiner, Rudolf - Kortörténeti szemlélődések 2.
Steiner, Rudolf
Kortörténeti szemlélődések 2.

kiadó: ABG Rent
cikkszám: 11175658
ISBN: 9789638973672
megjelenés: 2014-10-29
készlet: Raktáron
Ár: 3300 Ft
webes rendelés esetén: 2970 Ft
 
Leírás:
A huszonnégy előadás a háború kitörésének okait és a felelősség kérdését vizsgálja.
Ezek az előadások azért is fontosak, mert belőlük lehet Rudolf Steiner igazi nagyságát, emberiséget szolgáló önzetlen tevékenységét a legvilágosabban meglátni és megismerni. Mindent a megismerés, az igazság, a szükségszerűség vagy szabadság szempontjából tárgyal, és ezt a hozzáállást, érzületet próbálja megértetni – akkor a hallgatóival, most az olvasóival. De nem értették meg még azok sem, aki személyesen hallhatták. És mi a helyzet ma? Ezt mindenki, maga döntse el! Olymértékben süllyedt bele az emberiség a materializmusba, az önzésbe, hogy ha meg is érti, amit Steiner mond, nehezére esik tenni is valamit. Pedig manapság már csak a tettek számítanak, a fecsegés nem.
„Hogyan tört Európára az az esemény, amelynek következményeit valóban nem lehet az eddigi történelmi eseményeknél megszokott módon felmérni? Aki tudja, hogy az 1914-es döntésekben alig több mint harminc-negyven ember vett részt, és aki tudja, hogy ezeknek az embereknek a többsége milyen lelkiállapotban volt, annak világossá válik a tulajdonképpeni lényeges probléma: Mert ezeknek az embereknek többségükben, bármilyen furcsán is hangzik ez ma, elhomályosult, elsötétült a tudata. Az elhomályosult emberi tudat az utóbbi években voltaképpen rengeteg mindent okozott. 1914 jelentős eseményeinél mindenütt azt látjuk, hogy július végén és augusztus elején a legfontosabb döntéseket elsötétült tudatállapotban hozták meg. És ez nem változott a következő években, egészen napjainkig sem. Ez a maga nemében félelmetes probléma.” (Rudolf Steiner 1919. november 29-én)
A háború kellős közepén hangzott el a huszonnégy előadás, amelyek megértéséhez az is szükséges, hogy megismerjük az akkori eseményeket és a köztudatban szereplő személyeket, mert ezek ma jobbára már feledésbe merültek. Ezt szolgálja a közel 1300 megjegyzés, amit a szerkesztők szinte emberfeletti munkával állítottak össze. A fordítás hasonlóan komoly kihívást jelentett.
Az eredetileg három kötetes német kiadást hat kötetben jelentetjük meg. A jegyzeteket az egyes fejezetek után közöljük. Úgy véljük, ezzel könnyebben kezelhető ez a nehéz olvasmány. A jegyzetek helyenként talán kissé terjengősnek tűnnek, de mindenképpen fontos kiegészítői az előadásoknak, és akár külön „történelmi regény”-ként is élvezhetők.

Tulajdonságok:
terjedelem: 329 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Wirth-Veres Gábor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román