Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. április 3. péntek
Boldog névnapot Buda, Richárd nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Gyermekek és serdülők munkája Magyarországon a 19. századtól a második...
Deáky Zita - Gyermekek és serdülők munkája Magyarországon a 19. századtól a második...
Deáky Zita
Gyermekek és serdülők munkája Magyarországon a 19. századtól a második...

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11178454
ISBN: 9789636935689
megjelenés: 2015-04-17
készlet: Utolsó darab!
Ár: 3550 Ft
webes rendelés esetén: 3195 Ft
 
Leírás:
A magyarországi gyermekek és a serdülő korosztály munkavégzésének évszázadokat, etnikumokat és felekezeteket átfogó, interdiszciplináris feldolgozása mindezidáig nem történt meg. A kézirat történeti, néprajzi, művelődéstörténeti áttekintést kíván adni a magyarországi gyermekekhez és a serdülőkhöz 4-5 éves kortól a 16-18 éves korig kapcsolódó egyéni és közösségi munkaformákról, és azok jellegzetességeiről.

A munka olyan tényező, amely a mindenkori társadalmat átfogja és jellemzi, megjelenik benne az adott társadalom és az adott kor gazdasági, kulturális rendszere, érték- és erkölcsi rendje, nevelési elvei, gazdálkodási rendszere, megélhetési stratégiája, a családok szerkezete és szervezete, a társadalmi mobilizációs utak eredete, a mindenkori társadalom szociális gondoskodása és politikai-ideológiai érvelései stb. A 21. században is fontos a munka a szocializációs stratégiában, az oktatási-nevelési rendszerekben, a családok gazdasági szerveződésében és sokszor túlélési technikájában. A jelen helyzetet és folyamatokat csak történeti távlatból értelmezhetjük.

Tulajdonságok:
terjedelem: 422 oldal
borító: keménytáblás


felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román