Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. március 28. szombat
Boldog névnapot Gedeon, Johanna nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Meleg férfiak, hideg diktatúrák
Meleg férfiak, hideg diktatúrák

Meleg férfiak, hideg diktatúrák

kiadó: Civil Művek Közművelődési Egyesület
cikkszám: 11179818
ISBN: 9789631226898
megjelenés: 2015-06-30
készlet: Nincs készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
Milyen volt meleg férfinak lenni a rendszerváltás előtt Budapesten, Szegeden, Miskolcon vagy Pécsen? Hol és hogyan lehetett ismerkedni? Milyen volt az Egyetem presszó, a budapesti meleg élet külföldiek által is ismert találkozóhelye? Megfigyelte-e a rendszer a melegeket? Hogyan alakultak ki meleg baráti társaságok a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években? Miként született meg Magyarországon a transzvesztita műfaj? Hogyan változtatták meg a meleg férfiak életét az 1989-90-es események? Miként hatott a meleg közösség életére a HIV-vírus és az AIDS megjelenése? Hogyan kezdődött Magyarországon az LMBT mozgalom? Hogyan látják az életünket idősebb meleg férfiak, most 26 évvel a rendszerváltás után?

Ilyen és hasonló kérdésekre ad választ ez a hiánypótló interjúkötet, amelyben 13 középkorú és idősebb, 55 és 70 év közötti meleg férfi beszél névvel és arccal az életéről. Vidéki és budapesti értelmiségi és hajléktalan, családos és meleg kapcsolatban élő, fürdőkbe, meleg szórakozóhelyekre járó, vagy épp az első néhány magyarországi aktivista. 26 évvel vagyunk a rendszerváltás után - itt volt az ideje, hogy megszólaljanak olyan magyar meleg emberek, akiket megtűrt a Kádár-korszak, akiknek '89 lehetőséget ígért, és akiket napjaink politikája újra a négy fal közé kíván szorítani.

Tulajdonságok:
terjedelem: 353 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román