Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. október 16. szerda
Boldog névnapot Gál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Levelek Magyarisztánból I. - Atakám története
Jenei Tamás - Levelek Magyarisztánból I. - Atakám története
Jenei Tamás
Levelek Magyarisztánból I. - Atakám története

kiadó: Szerzői kiadás
cikkszám: 11182629
ISBN: 9789631221992
megjelenés: 2015-12-23
készlet: Nincs készleten
Ár: 1500 Ft
webes rendelés esetén: 1350 Ft
 
Leírás:
"Ez a könyv Atakám, a barátom történetét meséli el. Atakám számára a lélek és a test kettőssége nem tanmese, hanem az élet része volt. A lélek megszólította földi vándorlásai során. A látomásai messzi tájakra repítették. Atakámban a régi idők misztikusai éledtek újjá, akik számára a világ börtönként hatott. Egy misztikus túl szeretne lépni a földi lehatároltságokon és mindenhol az Ég visszatükröződéseit keresi. Örökké a határtalanban akar időzni. Örökké Isten felé törekszik."

Atakám megjárta a bolondokházát az ideologikusan korlátolt szovjetrendszer alatt, és egy politikai ámokfutás befejezéséül, a szabadságüzekedésben megtébolyult Nyugat börtöneit is. De Moszkva és Brüsszel intelmei gyerekjátékok voltak a belső pokolba történő alászálláshoz képest. A misztikus összeomlásban leégetett minden e világi köteléket magáról, és kilépett a Föld vonzásából.

Éveket magányosan lebegett a beletörődés árnyszigetén, ahol megszabadult az emberek által gyártott béklyóktól. Megszabadult a politikai ideológiáktól és a vallási dogmatikáktól, az anyagi hajszától és az ösztön követelődzéseitől. Ennek ellenére élete utolsó napjaiban vallotta be Csagatáj barátomnak a börtönben, hogy két földi jelenségtől nem tudott végleg megszabadulni: a nő varázslatától és a hazája szeretetétől. Törekedett rá, de nem tudott. Asszonya örökké elcsábította. Hazája szívét mardosta...

Részlet a kötetből:
"... Atakám azt állította, hogy a jelenkor nyolc ismérvvel rendelkezik. Ezek a következők:
Az Isten nélküli értelem, az anyagot hajszoló félelem, a korlátok nélküli ösztöneső, a liberális inkvizíció, a kapitalista majomlét, a vallásnak nevezett közjáték, a demokratikus gyűlöletkeltés és a szellemi hierachiát nélkülöző nemzetgőz...

Ajánlott ez a könyv mindazoknak, akik úgy érzik, hogy közük van ehhez a kis hazánkhoz, éljenek bárhol fizikailag a világban. Ajánlott továbbá mindazoknak, akik érzik az Univerzummal, az Ősforrással való összetartozásukat és azoknak is, akik már nem érzik... Ajánlott a lázadó lelkületű szabadon gondolkodóknak és a konzervatívoknak, a földhöz ragadottaknak és a misztikusoknak, az útkeresőknek és a megfáradtaknak egyaránt. Egyszóval Mindenkinek.

Mindenki talál benne ugyanis olyan gondolatsort, amely személy szerint neki szól, amely megragadja az elmét, megérinti és formálja a lelket.

A "Levelek Magyarisztánból I. rész" című ezen kiadványt a szerző alábbi szavaival ajánljuk:

Olvassák megértő szívvel a barátom történetét és leveleit, aki az istenét vesztett mai korról rántja le a leplet. Meztelen valóságában mutatja be azt, amit senki se akar tudni és látni. A végzetet. Atakám szerint a kor legnagyobb kihívása, felismerni a bukást, hogy az emberiség elrontotta, amit Isten alkotott, hogy ebben a rontásban mindannyian részt vettünk, hogy együtt ülünk a pácban, ennek ellenére mégsem szabad indulatos bánatba süllyedni, hanem megértő bölcsességgel szükséges mosolyogni az egész emberi világon, mely így is, úgy is a semmibe fog veszni.

Tulajdonságok:
terjedelem: 225 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román