Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. április 3. péntek
Boldog névnapot Buda, Richárd nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma? - A közösségszervezés alapjai
Sebály Bernadett - Vojtonovszki Bálint (szerk) - A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma? - A közösségszervezés alapjai
Sebály Bernadett - Vojtonovszki Bálint (szerk)
A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma? - A közösségszervezés alapjai

kiadó: Napvilág - Humán Platform E. - Civil Kollégium A.
cikkszám: 11184726
ISBN: 9789633383933
megjelenés: 2016-05-24
készlet: Nincs készleten
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
Társadalmunk intézményei csak a polgárok és azok csoportjainak aktív részvételére és cselekvésére építve tudnak igazán mindannyiunkért, a KÖZ javára működni.
Megfordítva ezt, az állampolgárok közösségeinek is képesnek kell lenniük arra, hogy a saját kezükbe vegyék életüket és ügyeiket, minden alkalommal, amikor a helyzet megköveteli a bátor, nyilvános kiállást.
A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma? című kötet olyan emberek számára ad iránymutatást, akik társadalmi változást szeretnének, és hisznek az összefogás erejében. Sebály Bernadett és Vojtonovszki Bálint nemcsak kiérlelt módszertant, hanem új szemléletet is közvetít: ez a közösségszervezés. A tanulmányok a jelen társadalom súlyos demokráciadeficitjére, az embert, a polgárt az állam, az intézmény mögé és alá utasító működésmódjára mutatnak rá. Mindeközben átadják a módszeres szerveződés kulisszatitkait, és a változásba vetett hit energiájával is feltöltik az olvasót.
Móra Veronika, Ökotárs Alapítvány

Hatalom - mind ismerjük. Számtalan helyzetben mind tapasztaltuk.
Önérdek - ez határoz meg minket.
Politika - és már menekülőre is fogtuk...
Hogyan lehetne ez másképp? Hogyan indulhatnánk el ebben a köztársaságban abba az irányba, hogy a demokratikus alapértékek határozzák meg a hétköznapjainkat? Hogyan állhatunk ki azért, amiben hiszünk, egy tekintélyelvű urambátyámvalóság ellenében? Hogyan vehetnénk vissza azokat a tereket, intézményeket, eljárásokat, melyeket a demokrácia ígért? Hogyan szerezzük vissza a hatalmat az életünket befolyásoló körülmények fölött? Közösségszervezés - egy hatékony válasz lehet ezekre a kérdésekre, ha az olvasó elmerül a kötetben összegyűjtött és jó érzékkel válogatott szakirodalom megismerésében.
Kovács Tímea Éva közösségszervező

A kiadvány párja a Polgári engedetlenség és erőszakmentes ellenállás című kötet. A kötetek célja a demokratikus közösség- és mozgalomszervezéshez, valamint a polgári engedetlenség és az erőszakmentesség alkalmazásához szükséges alapismeretek átadása.

Tulajdonságok:
terjedelem: 223 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román