Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. április 6. hétfő
Boldog névnapot Vilmos, Bíborka nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Polgári engedetlenség és erőszakmentes ellenállás
Misetics Bálint (szerk.) - Polgári engedetlenség és erőszakmentes ellenállás
Misetics Bálint (szerk.)
Polgári engedetlenség és erőszakmentes ellenállás

kiadó: Napvilág - Humán Platform Egyesület
cikkszám: 11184727
ISBN: 9789633383926
megjelenés: 2016-05-24
készlet: Nincs készleten
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
A polgári engedetlenség: ellenállás a törvényes renddel szemben, a közösség érdekében, erkölcsi megfontolásból, nyilvánosan, erőszakmentesen és vállalva a jogi következményeket. A polgári engedetlenség rámutat a jogrendnek vagy a politikai/gazdasági hatalom rendszabályainak, intézkedéseinek az igazságtalanságára. A polgári engedetlenség - jelképesen - utal rá, hogy milyen erkölcsi okok teszik szükségessé a jogi, politikai, gazdasági, szociális rendszer megváltoztatását, de maga nem változtat rendszert. Fölkiáltás. Áldozatvállalás és tanúságtétel. Ez a könyv se pusztán elemzés, hanem sürgetés és buzdítás. És talán vigasz.
Tamás Gáspár Miklós

A kötet az erőszakmentes polgári engedetlenség eszméjét és múltbeli példáit tárja az olvasó elé. A mai politika kirekesztő intézkedései alapos okot adnak arra, hogy komolyan vegyük és megszívleljük a könyv tanulságait. Ahhoz, hogy a kirekesztett ember ne megalázott szolga legyen, ki kell állni az emberi jogokért, tenni, harcolni kell, még akkor is, ha ez szenvedést von maga után. Ebben a harcban az engedetlenség iránti kötelesség olyan közvetlen cselekvés, amely társadalmi változást követel, és ahol a lelkiismeret és a szeretet az irányadó. A könyvet ajánlom minden jóérzésű embernek, ajánlom a kétkedőknek, ajánlom a beletörődőknek, mert akkor teljes, egész egy ország, ha minden tagja egyenlő.
Lakatosné Jutka
A Város Mindenkié csoport aktivistája

A kiadvány párja A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma? A közösségszervezés alapjai című kötet. A kötetek célja a demokratikus közösségés mozgalomszervezéshez, valamint a polgári engedetlenség és az erőszakmentesség alkalmazásához szükséges alapismeretek átadása.

Tulajdonságok:
terjedelem: 287 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román