Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. április 23. kedd
Boldog névnapot Béla nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Nihilizmustól a krizeológiáig - Válságértelmezések a XX. századi magyar...
Farkas Szilárd - Nihilizmustól a krizeológiáig - Válságértelmezések a XX. századi magyar...
Farkas Szilárd
Nihilizmustól a krizeológiáig - Válságértelmezések a XX. századi magyar...

kiadó: L'Harmattan - MMA MMKI
cikkszám: 11187467
ISBN: 9789634141464
megjelenés: 2016-11-04
készlet: Nincs készleten
Ár: 1990 Ft
webes rendelés esetén: 1791 Ft
 
Leírás:
A XX. század elején a válság kiemelt témája az európai gondolkodásnak. Jelen tanulmány a magyar kríziskánon megalkotásához számos szerző és mű bemutatásával járul hozzá, valamint igyekszik megteremteni a további kutatás feltételeit. A Kierkegaard, Nietzsche és Spengler hazai befogadásának tematikus vizsgálata során alkalmazott szempontrendszer megkönnyítheti a válságkoncepciókat tartalmazó munkák körének további bővítését. A dolgozat második felében két válságelmélet vizsgálatára kerül sor. Tavaszy Sándor a magyar viszonyokra alkalmazza Spengler téziseit, és sajátos kisebbségfilozófiát alkot. Hamvas Béla egy tematikus bibliográfia összeállítása és a megoldást kereső esszéi alapján tekinthető a hazai krizeológia megalkotójának.

Farkas Szilárd PhD (1981) a Pécsi Tudományegyetem filozófia, majd magyar nyelv és irodalom szakán szerzett tanári diplomát. Ezt követően az intézmény Filozófi a Doktori Iskolájának volt hallgatója. 2014-ben védte meg doktori disszertációját, amelynek eredményeit a Søren Aabye Kierkegaard magyar nyelvű recepciója az 1930-as években címmel megjelent könyvében foglalta össze. Kutatási területe a magyar filozófiatörténet, Søren Kierkegaard és Lukács György, valamint a válságfilozófia.

Tulajdonságok:
terjedelem: 69 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: MMA Ösztöndíjas Tanulmányok 4.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román