Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. július 21. vasárnap
Boldog névnapot Dániel, Daniella nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Atakám I. - Atakám története
Jamasi Tomaj - Atakám I. - Atakám története
Jamasi Tomaj
Atakám I. - Atakám története

kiadó: Magánkiadás
cikkszám: 11192726
ISBN: 9786158080309
megjelenés: 2017-10-20
készlet: Raktáron
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
A Turba és a NemLét társaság tagjainak véleménye a könyvről.

Aszlár: "Szeretem a könyv hangulatát. Sokszor úgy cseng, mintha egy költő prózát írt volna. Mintha egy költő szántszándékkal eltévedt volna. Örülök, hogy Atakámot megörökítették néhány oldalban. Változatos képek. Gondolatébresztő sorok. Érdekes megközelítések. Olyan, amilyen Atakám volt. Különleges, mégis láthatatlan. A lényegről beszélt, mégis megbocsátóan. Keletről érkező lélekkel, mégis nyugati intellektussal megáldva."

Burtáj: "Nem örülök a könyv megjelenésének. Most az egész világ ha akarja, láthatja, milyen félnótás és betyárlelkű emberekkel tartozom egy társaságba immár harminc éve. Gondolok itt Csagatájra. Aztán Tarkacsúra. És annak se örülök, hogy az egyébként zártkörű szellemi társaságunkat nyilvánosan felboncolták. Ugyan nincs mit titkolnunk, ennek ellenére szólhatott volna Tomaj a könyv megjelenéséről. Talán lebeszéltem volna. Minek! Minek megjelentetni! Pénz nem lesz belőle! Se közönségsiker! Se lelki megvilágosodás! Csak értetlenkedés! Egy-egy udvarias tapsocska! A világ nem kíváncsi Atakámra. Mi se voltunk mindig azok, hiába is szerettük. Atakám egy másik világ, de minimum egy másik korszak szülöttje. Minek bolygatni! Minek felkavarni!"

Kászon: "Nehéz a könyvet kategorizálni, hova is tartozik. Egyszerre próza és költészet. Logikus és misztikus. Komoly és humoros. Egyetemes és mindennapos. Igaz és kitalált. Korrajz és kortalan. Szép és megrázó. Keleti és nyugati. Egyszerű és bonyodalmas. Olyan, mint Atakám. Beazonosíthatatlan. Befaraghatatlan. Csöndes lázadás."

Tarkacsú: "Bátor könyv. Őszinte igyekezet. Nincs mellébeszélés. Nincs titok. Nyílt lélekre vall. Néha már nekem is fáj, mennyire a lényegre törekszik. Az esszenciára. A középpontba. Kertelés nélkül. Talán jobb lett volna felöltöztetni az igazságot. Legalább egy rongyos alsógatyát ráadni. Kicsit csúsztatni. Kicsit hantálni. Kicsit megszépíteni. Minek tükröt tenni ilyen őszintén a világ elé! A fényben indulat keletkezhet. És nem csak békesség."

Csagatáj: "Hogyan is tanultuk a tengerentúlról? Szenzációs! Fantasztikus! Kasszasiker! Egy igaz történet Magyarhonból! Megrázó! Tanulságos! Szomorú! Humoros! Bölcs! Mégis mit hiányolok? Ha nincs is csodás befejezés, ez valóban túlzás lenne, hisz a világ szellemi állapota nincs csúcsközelben, de legalább néhány optimista gondolat felhangozhatott volna a könyv végére! Másrészről Tomaj nem mondott hosszú és hálával teli sorokban köszönetet a szereplőknek. Elsősorban Atakámnak. Aztán közvetlen utána nekem. Végül Aszlárnak, Kászonnak és Tarkacsúnak. Burtájnak nem kellett volna. Őt úgyse érdekli. És nem is érdemli meg."


Részlet a könyvből:
Burtáj vagy nem figyelhetett, vagy nem értette, hogy Atakám miről beszél, így a végén megkérdezte, hogy akkor mi az életcélod, barátom? Miért is élsz valójában? Atakám nem csodálkozott a kérdésen, annyit mondott, hogy egyetlen célom van, nyugodt, együtt érző és derűs elmével túlélni az életet. Ezen pedig a külvilágból érkező képek és hangok és a közjóért történő világjobbító hadakozás nem segítenek, csak belerondítanak az elme derűs nyugalmába. A célomat ebben az életemben önmagamban keresem. Önmagam megnemesítésében, mely nem mehet végbe másképpen, mint hogy megszabadulok a haragok, a félelmek, a gőgök, az izgalmak, a túlvágyak, az előítéletek és a túlfeszültségek beidegződéseitől. Ha egyszer sikerül, jöhet a külvilág és a világjobbítás. De míg tudatom tele van negatív lenyomatokkal, miért is akarnám a világot jobbá tenni? Míg a félelem és az indulat, az előítélet és a gőg jelen van a lelkemben, hogyan is tudnám a világot szebbé varázsolni? Egy mentálisan sérült embertől csak sérültebb lesz a világ, bármekkora akarat is szorult belé. És ki nem sérült manapság? Ki nem zavarodott mentálisan? Láttál-e már olyan embert, aki mielőtt a világot szeretné élhetőbbé és szebbé ácsolni, az előbb veszi a fáradságot, és lelkéből gyomlálja ki a negatív lenyomatokat? És csak azután, miután lelkét megtisztította, áll neki a világ megnemesítésének!
Ezekre a szavakra mindenki elhallgatott. Burtáj látszólag rémüldözött. Csagatáj se ellenkezett, de Burtáj kétségbeesése láttán annyit fűzött hozzá, megvilágítva a helyzetet, hogy Atakámnak egy kintorna a világ, és ha változnak is a szereplők és a színpadok a történelem folyamán, évszázadok óta egyforma a nóta: mindenki a világot szeretné a maga elképzeléseire formálni, de anélkül, hogy először önmagát faragná az Isten képére. És egyébként is, mindannyian ismerjük Atakám mottóját, még akkor is, ha egyszer se hallottuk az ő szájából egyértelműen kinyilatkoztatva, hogy Istenbe vetett hit és szívből jövő szeretet nélkül egy értelmetlen őrület a világ, egy tragédiába torkollott huzavona, így miért lepődnénk meg a most elhangzott szavain. Én is csendben maradtam, és később, mikor a politikai ámokfutásba belekezdtek Csagatájjal, sokszor eszembe jutottak e szavak. Lelkem mélyén sohasem értettem, miért fordult szembe Atakám ilyen vehemenciával a világgal, mikor a békés és derűs elme megteremtését tűzte ki életcélul. De ilyen a sors. Vannak az emberi értelmen túlmutató karmikus örökségek. Az ámokfutással a múltjának tartozott.

Tulajdonságok:
terjedelem: 272 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román