Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. március 31. kedd
Boldog névnapot Árpád nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A felsőfokú művészeti képzés Magyarországon
Kucsera Tamás Gergely - Szabó Andrea (szerk.) - A felsőfokú művészeti képzés Magyarországon
Kucsera Tamás Gergely - Szabó Andrea (szerk.)
A felsőfokú művészeti képzés Magyarországon

kiadó: MMA MMKI
cikkszám: 11192888
ISBN: 9786155464553
megjelenés: 2017-10-31
készlet: Nincs készleten
Ár: 3990 Ft
webes rendelés esetén: 3591 Ft
 
Leírás:
A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságának megbízásából az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Felsőoktatási Osztályának felkért munkatársai által végzett kutatás, valamint a szerkesztők erre épülő elemzései a hazai felsőfokú művészeti képzésre koncentrálnak. A kötet - amely fókuszát tekintve egyedi empirikus vizsgálat legfontosabb eredményeire épül- tartalmát tekintve több, mint egy kutatási zárójelentés, hiszen a téma hazai és nemzetközi szakirodalmának áttekintésére is törekszik. Az elemzésből kitűnik, hogy a művész és a művészet értelmezése, fogalmi elhatárolása, különösen empirikus megragadhatósága nem (mindig) egyértelmű. A kutatás rávilágít arra (is), hogy az elméleti szinten hiányzó - egyébként filozófiai, művészetelméleti, sőt esztétikai jellegű - meghatározások megadása előtt az empirikus társadalomtudomány az azonos - vagy hasonló - részterületen feltett kérdésekkel is adós maradhat, nemhogy azok megválaszolásával. A kötetet a Magyar Művészeti Akadémia Titkársága megbízásából a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete gondozta és jelenteti meg.

A felsőfokú művészeti képzés Magyarországon a Fundamenta profunda könyvsorozat második kötete.

"Kucsera Tamás Gergely emlékeztetett arra, hogy a köztestület létrejötte óta nagy hangsúlyt fektet a művészeti oktatás és nevelés témakörére. Az MMA folyóirata, a Magyar Művészet különszámot szentelt a kérdéskörnek és az Oktatási, Képzési, Tudományos Bizottság munkájában is nagy fontossággal bír a művészeti oktatás magyarországi helyzete. Felhívta a figyelmet a kötet hiánypótló mivoltára. Például segítséget nyújt a művészeti képzés fogalmi hátterének pontosításához, amikor foglalkozik a művészeti tevékenység kutatási értelmezésével, a művészeti ágak klasszifikációjával, illetve a kreatív ipar fogalmával és vizsgálataival. Az elvégzett kutatás sokoldalúan és alaposan járja körül a művészeti képzést.

Ugyanakkor, mint az a szerkesztők Előszavában olvasható: "Az elemzésből kitűnik, hogy a művész és a művészet értelmezése, fogalmi elhatárolása, különösen empirikus megragadhatósága nem (mindig) egyértelmű. A kutatás rávilágít arra (is), hogy az elméleti szinten hiányzó - egyébként filozófiai, művészetelméleti, sőt esztétikai jellegű - meghatározások megadása előtt az empirikus társadalomtudomány az azonos - vagy hasonló - részterületen feltett kérdésekkel is adós maradhat, nemhogy azok megválaszolásával."

Tulajdonságok:
terjedelem: 142 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Fundamenta profunda 2.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román