Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. április 20. szombat
Boldog névnapot Tivadar nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Félig szelídített istenek
Kállay Kotász Zoltán - Félig szelídített istenek
Kállay Kotász Zoltán
Félig szelídített istenek

kiadó: Napkút
cikkszám: 11196487
ISBN: 9789632637952
megjelenés: 2018-06-22
készlet: Raktáron
Ár: 1200 Ft
webes rendelés esetén: 1080 Ft
 
Leírás:
"A lélek képtelen az idővel számolni, a test számára az idő az egyetlen valóság. Ez az igazi keresztrefeszülés - de csak a szellem számára."
(Yako Orsa: Vitám Grigoretzkivel, 1993)

"Az idealisztikusan gondolkodó szellemi emberek kétségbeejtőnek találják, hogy Jézus közel kétezer éves tanítása hatás nélkül maradt, hiszen harag és ítélkezés ugyanolyan súllyal szövi át jelenvalóságunkat, mint egykoron, Jézus, Heródes és Pilátus idejében. Csakhogy kollektív történelem, mint olyan, nem létezik, pusztán csak szellemi konstrukció, melyet létre hívtunk, leírtunk és lamentálunk felette - emberi történetek vannak, emberi lelkeknek a története, és minden emberegyed megszületésével, majd eltávozásával az anyagi valóságból a jézusi történet játszódik le elejétől a végéig, újra és újra. Ez Jézus jelenvalósága, az örök jelenvalóság, az örök párhuzamosság. (...) A tűz csak a lélekben ég, és a tűzpróbából fényjátékot csinálni menekülés és káprázat."
(Holly H. Ince: Jézus Indiában, 1903)

"A tűzben az agyag kiég, és a korábban könnyen alakítható matéria utolsó formájába merevül - szoborrá. Változtatni rajta, átgyúrni már nem lehet, csak összetörni. Minden szobromat véletlenszerűen fejezem be - eltekintve az érzettől, hogy mű készül, és késszé kéne formálódnia -, és véletlenszerűen, néhány hónapon belül összetöröm. Kivétel nem lehet, bár az érzelmi énem sokáig természetesen szelektálni, kivételezni akart, és hosszú utat jártam be szobortörések idején a fájdalmon, gyászon, diadalmas kielégülésen, majd közönyön át a derűs harmóniáig."
(Szentmarjay Tamás: Agyagmeditációk, 2010)

Történet, ha:
tört benne a tested,
törd az éned...
*
...nem szentesül még
utad, ha keresztezik,
keresztúttá.
(Kállay Kotász Zoltán)

Tulajdonságok:
terjedelem: 81 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román