Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. április 19. péntek
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Nem halhatsz meg
Cseke Ákos - Nem halhatsz meg
Cseke Ákos
Nem halhatsz meg

kiadó: Kortárs
cikkszám: 11199071
ISBN: 9789634350392
megjelenés: 2018-12-06
készlet: Raktáron
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
Cseke Ákos olyan történeteket, mítoszokat, meséket, verseket, drámákat, regényeket és naplófeljegyzéseket mutat be, fordít le vagy fordít újra és állít egymás mellé - Orpheusz alászállásától Lázár feltámasztásán, Szávitri és Csipkerózsika történetén, Kafka, Beckett és Boccaccio novelláin át Ottlik, Pilinszky vagy Kertész Imre egy-egy feljegyzéséig -, amelyek egytől egyig az embernek abból a megmagyarázhatatlan, hiábavaló, de talán elkerülhetetlen reményéből, tudásából, esztelen sejtéséből fakadnak, hogy a másik pusztulása nem valóság, hogy a szerelem erősebb a halálnál, hogy a szeretet képes lehet megálljt parancsolni az elmúlásnak.
A mozaikszerűen felépített, egymást egyszerre ellenpontozó, kiegészítő és értelmező szövegek és a hozzájuk fűzött hosszabb-rövidebb kommentárok gyűjteménye nem egy elsajátítható vagy megszerezhető tudás felé halad, és nem igazságokat közöl, mint inkább töprengésre hív az élet és a halál dolgai kapcsán.
A Nem halhatsz meg nem a gyász könyve, mert a gyász elsősorban a pszichológia szava, hanem a szerelem és a halál, azon belül is a másik halálának könyve, amely azokhoz a megátalkodott szerelmesekhez szól, akik vigasztalhatatlanok, mert elvesztették azt, akit szeretnek.

Cseke Ákos (1976) filozófus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára. Előző könyve a Kortárs Kiadónál: Mennyi boldogságot bír el az ember (2014)

Tulajdonságok:
terjedelem: 356 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Kortárs Esszé
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román