Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. április 6. hétfő
Boldog névnapot Vilmos, Bíborka nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A mozdulatlanság örökbefogadása - Összegyűjtött versek, prózai írások és...
Bari Károly - A mozdulatlanság örökbefogadása - Összegyűjtött versek, prózai írások és...
Bari Károly
A mozdulatlanság örökbefogadása - Összegyűjtött versek, prózai írások és...

kiadó: Kalligram
cikkszám: 11203863
ISBN: 9789634681281
megjelenés: 2019-11-12
készlet: Raktáron
Ár: 5990 Ft
webes rendelés esetén: 5391 Ft
 
Leírás:
Ebben a kötetben minden - versem, prózai írásom és - képzőművészeti alkotásom megtalálható: az 1966 os dátumozású Mese címűtől, a szegedi Csillag börtönt hozó, 1972-es Vajda János... versen át, a 2018-as prózaversig, az Öninterjúig; az 1970-es Alázat című rajztól a Kossuth Gimnázium újságjában, az 1971-es "Tűz" 2. számában talált, bulgáriai autóstoppos út emlékét őrző Omurtagi asszony című rajzon át, az 1992-es festményig, a Kert...-ig. A prózák alkalmi írások: kiállítás-megnyitók, bemutatások, ajánlások -, az esszé is egy konferenciára készült.

Az alkotások dobogó szívek előtt állnak sorfalat, a végtelen semmivel szemben. Legmeggyötörtebb sorsúak közülük a versek.
Az igazi tehetségek által írt versek részei a természetnek.
Olyanok, mint a fák, a kövek, a folyók vagy a jelentékteleneknek tűnő tárgyak, melyek élnek, különös hatásúak, látásmódjukat rögzítik, a más-más létezés törvényei szerint és törekednek, hogy eljuttassák a világnak. Az emberekben ez "érzésként" jelentkezik. Csak kivételes művészek képesek arra, hogy értelmezzék és beépítsék kifejezéskészletükbe.
Verset írni állandóan nem lehet, mert a rutinjellegű megoldások kisajátítják az alkotást, ­kiüresítik a stílust. Mihelyt észreveszi ezt a költő, azonnal abba kell hagyni a versírást hosszabb időre. A közbeni külső-belső tapasztalatokat, élményeket kezdőként kell megírni.
Ez azt is kifejezi: a költő alázatosan szolgálja a tehetségét. Nagyon fontos, hogy a költőben legyen alázat a költészet iránt. Egészen biztos vagyok, Szapphó alázatos áldozatot mutatott be a köl­tészet istenének, rendszeresen.
A mélységes Én föltárulkozását jelentő szavak néha az elviselhetőség határára érnek, olyankor nem gyönyörködtetnek, egyébként - igen.

Az igazi verseknek megmagyarázhatatlan mélységük és kisugárzásuk van.
Bari Károly

Tulajdonságok:
terjedelem: 367 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román