Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. április 1. szerda
Boldog névnapot Hugó nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Az emlékezet feltámasztása - Válogatott és újabb tanulmányok
Cseke Péter - Az emlékezet feltámasztása - Válogatott és újabb tanulmányok
Cseke Péter
Az emlékezet feltámasztása - Válogatott és újabb tanulmányok

kiadó: Magyar Napló - Fokusz Egyesület
cikkszám: 11204067
ISBN: 9786155641299
megjelenés: 2019-11-21
készlet: Utolsó darab!
Ár: 2800 Ft
webes rendelés esetén: 2520 Ft
 
Leírás:
"Cseke Péter "visszaszámoló" és "előre tekintő" kötete hozzásegíthet ahhoz, hogy a maga valós dimenzióiban - magasságában és mélységében (Haza a magasban, Haza a mélyben) - gondoljuk végig az 1990 előtti és utáni erdélyi változásokat és változatlanságokat. Ha 1989. december 22-én még azt hittük, hogy végérvényesen megszabadultunk például a félelemtől, mostanra kiderült: "a szembeszegüléssel, ellenéléssel alanyi jogon megszerzett személyes szabadságnak" nincs közösségi érvényű hatása. (Még nincs.)
A szerző szkepszise számol a "bármi megtörténhet"-tel, válaszait épp ezért tekinthetjük életigenlő reflexeink erősítőjének.

A Rádiusz Könyvek megjelentetésével a Magyar Napló Kiadó új sorozatot indított. Azoknak a "sugárzó" életműveknek - és a szerzőikről szóló monográfiáknak, tanulmányköteteknek - kíván benne otthont adni, amelyek egyedi vagy átfogó erejűnek bizonyultak a magyar irodalomban, irodalomtörténetben. A könyvcsalád rádiuszai által befogott tér a teljes világ magyar nyelvű életműveit magába öleli. Az emberi és a nemzeti lét meghatározó kérdésein gondolkodó, a történelmet átvilágító, a mindenkori emberi helyzetet lényegszerűen felismertető lírai, epikai, drámai, esszéírói és műelemző munkákat tárja olvasói elé. A sorozat műveinek erős sugaraival segítve annak a fénynek a tudatosítását, amely a magyar irodalomból izzott fel a nemzeti és az egyetemes kultúra értékrendjének tükrébe."

Tulajdonságok:
terjedelem: 295 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Rádiusz Könyvek 2.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román