Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. április 7. kedd
Boldog névnapot Herman nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Szekértáborharc - Eredmények a politikai megosztottság okairól és...
Patkós Veronika - Szekértáborharc - Eredmények a politikai megosztottság okairól és...
Patkós Veronika
Szekértáborharc - Eredmények a politikai megosztottság okairól és...

kiadó: Napvilág - TK Politikatudományi Intézet
cikkszám: 11204268
ISBN: 9789633384435
megjelenés: 2019-12-04
készlet: Raktáron
Ár: 2400 Ft
webes rendelés esetén: 2160 Ft
 
Leírás:
A magyar politikára vonatkozó megállapítások egyik nagy közhelye hogy erősen pártos ország vagyunk. Túlságosan mélyen megosztott a társadalom a politikai oldalak mentén, és e megosztottság az élet számos más területére is kihat. Bár általános meglátás az is, hogy a politikai kultúra e vonása összességében káros, meglepő módon idáig nem született olyan empirikus, összehasonlító kutatás, ami a pártkötődésből fakadó elfogultsággal, illetve a pártkötődések mentén kialakuló társadalmi megosztottsággal részleteiben foglalkozott volna. Jelen könyv ezt a hiányt igyekszik betölteni azáltal, hogy a pártos elfogultság és annak országos szintű megjelenési formája, a pártos polarizáció vizsgálatára, mérésére, illetve okainak és következményeinek feltárására vállalkozik.
Mennyire polarizált a magyar politikai kultúra a többi európai országhoz képest? Van-e európai vonatkozásban bármi különleges e téren? Jó-e valamire a megosztottság, lehet-e pozitív hatása a demokratikus működésre? Mobilizál-e a polarizált politikai közeg, vagy inkább kiábrándítja, elkedvetleníti a szavazókat? Végül: lehet-e a megosztottságnak hatása a gazdasági működésre? A könyv ezekre a kérdésekre kínál választ, harminc európai ország kérdőíves felméréseinek elemzésével.

Patkós Veronika politikatudós, a Társadalomtudományi Kutatóközpont - MTA Kiválósági Kutatóhely Politikatudományi Intézetének munkatársa és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának részállású adjunktusa. A politikai megosztottsággal kapcsolatos kutatásaiért Akadémiai Ifjúsági Díjban (2019), illetve Bolyai János Kutatási Ösztöndíjban (2019) részesült. A könyv a szerző doktori disszertációjának átdolgozott kiadása.

Tulajdonságok:
terjedelem: 143 oldal
borító: puhafedelű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román