Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. április 6. hétfő
Boldog névnapot Vilmos, Bíborka nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Homályzónák - Felvilágosodás és liberalizmus / Zones D'Ombre - Lumieres et...
Borsi-Kálmán Béla (szerk.) - Homályzónák - Felvilágosodás és liberalizmus / Zones D'Ombre - Lumieres et...
Borsi-Kálmán Béla (szerk.)
Homályzónák - Felvilágosodás és liberalizmus / Zones D'Ombre - Lumieres et...

kiadó: Kortárs
cikkszám: 11204747
ISBN: 9789634350613
megjelenés: 2019-12-23
készlet: Raktáron
Ár: 5000 Ft
webes rendelés esetén: 4500 Ft
 
Leírás:
Ez a tanulmánykötet egyszer már megjelent 2013. augusztus 19-re, Kecskeméti Károly 80. születésnapjára időzítve - de csak e-könyv alakban. Négy új szerzővel és öt írással kiegészített új kiadását most végre nyomtatott könyvként is kézbe vehetjük. A szerzők és a főszerkesztő ezzel tisztelegnek (ismét) a közben nyolcvanhetedik alkotóévébe lépett Ünnepelt előtt.
"Ha valamilyen irányzathoz vagy áramlathoz kellene kötni az 1956-ban Nyugatra távozott s jelenleg a Párizs környéki Antonyban élő Kecskeméti Károly munkásságát, a revizionizmus lenne az. És ez akkor igazi, ha a revizionizmus önrevízióval is párosul. A magyar történelem megértésének kulcsszava: a pluralizmus című esszéjét tanítani kellene. Azt, hogy miként lehet sorskérdésekről írni a Horváth János által elítélt »sorsóbégatás« fölé emelkedve. Milyen az etnopátosztól mentes hitvallás, amely egy élet tanulságait foglalja magába: »A múlt szüntelenül üzen a jelennek, s a történész feladata, hogy az üzenetet elolvassa, akkor is, ha a szöveg homályos, elmosódott, hézagos vagy átfestett. A hosszú magyar történelem egyik üzenete, hogy a nemzet folytonosságát egyszersmind kifejező és biztosító, korról korra átívelő hagyományoktól eltérni súlyos, akár jóvátehetetlen következményekkel jár.«"
(Részlet Miskolczy Ambrus bevezetőjéből)

Tulajdonságok:
terjedelem: 473 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román