Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 21. kedd
Boldog névnapot Máté, Mirella nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A költő lakodalma
Skármeta, Antonio - A költő lakodalma
Skármeta, Antonio
A költő lakodalma

kiadó: Európa
cikkszám: 11120272
ISBN: 9789630777766
megjelenés: 2005-01-01
Nincs készleten
Akciós ár: 500 Ft
Régi ár: 1140 Ft
 
Leírás:
A költő lakodalma a Neruda postásához fogható világsiker; számos díjat nyert, Franciaországban 2001-ben az év legjobb külföldi regényének ítélték.

Antonio Skármeta, aki a Neruda postása révén lett világhírű, egy chilei író esetében igencsak egzotikus helyszínt választott új regényéhez. A költő lakodalma az Osztrák-Magyar Monarchiában, egy apró adriai szigeten, a képzelet szülte Gemán játszódik az első világháború előtt. Itt telepszik le egy gazdag salzburgi bankár fia, Jerónimo Franck, és feleségül veszi a sziget legszebb lányát, Alia Emart.

Miközben a település apraja-nagyja a lakodalom lázában ég, a nagy háborúra készülődő monarchia katonákat akar toborozni a szigeten, minek következtében új erőre kapnak a gemaiak függetlenségi törekvései. A szabadságharcosok - kiknek egyike lángolóan szerelmes a szépséges Alia Emarba - megölik a szigetre érkező osztrákokat. Bécs bosszúhadjáratot hirdet... A művet finom erotika és humor fűszerezi.

Tulajdonságok:
terjedelem: 342 oldal
borító: keményfedelű
fordította: Tomcsányi Zsuzsanna, versbetéteket ford.: N. Kiss Zsuzsa
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román