Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 27. kedd
Boldog névnapot Olga, Liliána nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ablakok
Konstantin, Vukov - Ablakok
Konstantin, Vukov
Ablakok

kiadó: 6Bt
cikkszám: 11143097
ISBN: 1903021739586
megjelenés: 2009-01-01
Utolsó darab!
Ár: 7000 Ft
webes rendelés esetén: 6300 Ft
 
Leírás:

A könyv, melyet a kedves Olvasó figyelmébe ajánlunk, a történeti Magyarország faablakait tekinti át válogatott példák tükrében.
Talán kevesek által ismert tény, hogy az 1860-as évektől az első világháborúig Magyarország kézművesipara - így az asztalosipar is - világszínvonalú volt. A magyar asztalosműhelyek a technikai tudás több évszázados tapasztalatainak birtokában és azt egyre tökéletesítve első osztályú fából készült, kiváló minőségű ablakokat szállítottak az egész közép-európai térségbe. Az összefüggő kultúrkör meglétét az is igazolja, hogy a történelmi Magyarországon Soprontól Brassóig gyakorlatilag ugyanolyan megoldásokkal találkozhatunk. Különbségek inkább az elzártabb, vidéki területek ablakain fedezhetők fel. Ezek eltérései nem annyira szerkezeti sajátosságokból fakadnak: az adott vonzáskörzetbe tartozó házak főként egy-egy asztalos, asztalosüzem hagyományait, sajátos formakincsét tükrözik. A teljesség igénye nélkül néhány ilyen területi sajátosságra szeretnénk felhívni a figyelmet. Reméljük, hogy kiadványunk eléri célját, vagyis elősegíti a hagyományos nyílászárók - mint építészeti értékeink - megőrzését és nagyobb megbecsülését. A szerkezeti fejlődés és az ötletgazdag díszítések bemutatásával - a dokumentálás szándékán túlmutatóan - célunk volt, hogy ebben a "műanyag-divatú" világban felhívjuk a figyelmet e sajnálatosan egyre pusztuló kultúrtörténeti emlékcsoportra.Tulajdonságok:
terjedelem: 240 oldal
kötéstípus: keménykötés

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román