Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 17. péntek
Boldog névnapot Zsófia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Színház és rituálé - Szövegek 1965-1969
Grotowski, Jerzy - Színház és rituálé - Szövegek 1965-1969
Grotowski, Jerzy
Színház és rituálé - Szövegek 1965-1969

kiadó: Kalligram
cikkszám: 11146005
ISBN: 9788081011474
megjelenés: 2009-01-01
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:

Grotowski színházát, annak ellenére, hogy a wroclawi Teatr Laboratorium sosem jutott el Magyarországra, a hatvanas évek óta legendák övezik. A róla szóló legjelentősebb magyar nyelvű tanulmányok e - színháztörténetileg is eseménynek számító - kötet gondozója és fordítója, Pályi András tollából kerültek ki. Valamennyi hiteles Grotowski-szöveg - eltekintve egy-két folyóirat-publikációtól -, eddig nem jelentek meg magyarul, aminek elsősorban szerzői jogi okai voltak., ponbtosabban az, hogy Grotowski élete utolsó évtizedében nem engedélyezte tanulmányainak idegen nyelvű megjelentetését. A Kalligram Kiadó az 1999-ben elhunyt szerzőtől néhány héttel halála  előtt szerezte meg a kiadás jogát erre a kötetre, amely 1990-ben jelent meg Wroclawban, s amely tartalmát tekintve kitűnően megfelel a célnak: a meglévő hiány pótlásának.
A kötet törzsanyaga tartalmazza a hatvanas évek legfontosabb Grotowski-anyagait, a függelékként közölt anyagok viszont eligazítanak a "színház utáni" Grotowski útját illetően: Konstanty Puzyna, Zbigniew Osinski, Tadeusz Burzynski elemzései mellett egy kései Grotowski-szöveg ("Performer") is olvasható benne.Tulajdonságok:
terjedelem: 226 oldal
borító: puhafedelű
fordította: Pályi András

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román