Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Régi charlatanok lármáiból
Dobás Kata - Régi charlatanok lármáiból
Dobás Kata
Régi charlatanok lármáiból

kiadó: Magyar Írószöv. Arany János Al. - Kortárs
cikkszám: 11148603
ISBN: 9789639985018
megjelenés: 2010-01-01
Készleten
Ár: 1575 Ft
webes rendelés esetén: 1418 Ft
 
Leírás:
"Dobás Kata gondolkodását a múltnak a jelenben való továbbélése foglalkoztatja. Írásait joggal nevezhetjük kritikáknak, de azzal, hogy az általa vizsgált műveket, irodalmi jelenségeket történelmi összefüggésekbe ágyazza, többek is annál, mint amit hagyományosan kritikának szoktunk hívni.
Első kötete ennek megfelelően "kritikai" kötet, de teljes egészében mégsem az. Elsősorban terepfelmérésnek, körültekintésnek, ezzel együtt pedig erőpróbának látom, induló fiatal keresi benne a maga témáit, elvégzendő feladatát. Leginkább az írások hol megmutatkozó, hol pedig rejtett kapcsolódási pontjaiban látom ezt. Kiindulópontja a tizenkilencedik század, onnét eredezteti az általa vizsgált jelenségeket, és a mai jelenségek kapcsán is odáig tekint vissza. Figyelmét a korszakokon átívelő jelenségek kötik le, ebben a vonatkozásban korrajzok, "korképek" várhatók tőle, tanulmányba átnövő kritikái viszont a portrérajzolás irányába mutató hajlamát jelzik."

Füzi László
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román