Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 29. vasárnap
Boldog névnapot Taksony nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Filológia - interpretáció - médiatörténet
Filológia - interpretáció - médiatörténet

Filológia - interpretáció - médiatörténet

kiadó: Ráció
cikkszám: 11148707
ISBN: 9789639605831
megjelenés: 2010-01-01
Utolsó darab!
Ár: 3900 Ft
webes rendelés esetén: 3510 Ft
 
Leírás:
Az elmúlt másfél-két évtized irodalomtudományában számos, esetenként rendkívül eltérő irányú javaslat fogalmazódott meg a filológia mint tudomány önmeghatározásának újragondolására, s ezek egy része Magyarországon is figyelemben részesült.

A kötet arra tesz kísérletet, hogy a filológia elméletének és gyakorlatának tág összefüggéseit úgy tegye vizsgálat tárgyává, hogy meghaladja a gyakran előbukkanó kliséket a filológia elméletidegenségéről vagy az elmélet filológiai gyakorlat iránti érdektelenségéről, és egyúttal felülvizsgálja a filológia dogmatikus módszertani elkülönülését.

A kötet szerzői: Kulcsár Szabó Ernő, Fehér M. István, Kelemen Pál, Kulcsár-Szabó Zoltán, Molnár Gábor Tamás, Simon Attila, Acél Zsolt, Tamás Ábel, Déri Balázs, Bárczi Ildikó, Kecskeméti Gábor, Laczházi Gyula, Fried István, Vaderna Gábor, Hansági Ágnes, Bónus Tibor, Tverdota György, Kabdebó Lóránt, Bartal Mária, Hárs Endre, Lőrincz Csongor.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román