Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 3. csütörtök
Boldog névnapot Ferenc, Olívia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Nincs egy jó szava, és még él? - Harminc neves magyar író krumpliért, konzervért
Nincs egy jó szava, és még él? - Harminc neves magyar író krumpliért, konzervért

Nincs egy jó szava, és még él? - Harminc neves magyar író krumpliért, konzervért

kiadó: Syllabux
cikkszám: 11149978
ISBN: 9789638866646
megjelenés: 2010-01-01
Nincs készleten
Ár: 2400 Ft
webes rendelés esetén: 2160 Ft
 
Leírás:
2010-ben egy héten át az Írók Boltjában kortárs magyar írók szavait árulták konzervekért: egy bekeretezett szó ára 3 konzerv volt. A konzerveket a Dankó utcai hajléktalanóvoda kapta. A szóvásár után szóárverést is tartottak, melyen körülbelül 700,000 forint gyűlt össze a rászorulók javára.

Az idei szóárverés mellett az elmúlt 10 év legizgalmasabb kéziratait Nincs egy jó szava és még él? címmel kötetbe szerkesztette Scipiades Erzsébet, a Vegyen egy jó szót! ötletgazdája. A könyv a 2010 - A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év keretében jelent meg a Syllabux gondozásában: a kötetben 30 magyar író kéziratritkaságainak fakszimile változata található, és az olvasók a könyvből megismerhetik a kéziratok keletkezésének történetét és utóéletét is.

Az eladott könyvek árának teljes bevételét a hajléktalan kisgyerekeket gondozó a Dankó utcai hajléktalanóvoda, a Szobi utcai mentőkórház helyén kialakított speciális hajléktalan-menhely és lábadozó, és az öreg vagy munkanélküli, nyomorban élő újságírókat segítő, a MÚOSZ Szolidaritás Alapítványa kapja.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román