Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 27. péntek
Boldog névnapot Virgil nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Könny és tinta
Bódi Katalin - Könny és tinta
Bódi Katalin
Könny és tinta

kiadó: Debreceni Egyetemi Kiadó
cikkszám: 11152770
ISBN: 9789633180259
megjelenés: 2010-01-01
Utolsó darab!
Ár: 4195 Ft
webes rendelés esetén: 3776 Ft
 
Leírás:
A XVIII. század végi írásbeliségben a levél az egyik legfontosabb kommunikációs médium. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy ez idő tájt számos, korszakspecifikus szépirodalmi műfaj mintájává válik, így a levélregény és a heroida alapjává. Bácsmegyey "haszontalan fityogása", ahogy Kazinczy a sárospatakiak becsmérlő véleményét idézi egyik levelében, különösen fontos megnyilatkozás, hiszen a szerelemről való beszéd új kidolgozása felé mutat, s egyúttal a magyar irodalomban eladdig kevése tartott műfaj másik korabeli olvasatát is rögzíti. Ennek az időszaknak a levélregényei olyan olvasási tapasztalatot rögzítenek, amelyre általában a regénnyel kapcsolatban hajlamosak vagyunk vakok maradni. Ugyanis ezek a szövegek saját textuális megalkotottságukkal az olvasás lassúságában megtapasztalható, jellemzően szokatlan élményt teszik átélhetővé.
Jelen kötet a XVIII- XIX. század fordulóján megjelent magyar levélregények és heroidák poétikai- narratológiai, illetve történeti poétikai, eszmetörténeti és regénytörténeti tanulmányozásával foglalkozik.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román