Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 23. hétfő
Boldog névnapot Kelemen, Klementina nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Egyetlen szempillantás alatt - Gondolatok a filmvágásról
Murch, Walter - Egyetlen szempillantás alatt - Gondolatok a filmvágásról
Murch, Walter
Egyetlen szempillantás alatt - Gondolatok a filmvágásról

kiadó: Francia Új Hullám
cikkszám: 11153608
ISBN: 9789638912206
megjelenés: 2010-01-01
Nincs készleten
Ár: 1990 Ft
webes rendelés esetén: 1791 Ft
 
Leírás:

Walter Murch: Egyetlen szempillantás alatt – Gondolatok a filmvágásról. című munkája Edelényi János operatőr-filmrendező (Príma primavéra, Költészet: József Attila, Shakespeare: II. Richárd, Shakespeare: III. Richárd) nagyszerű fordításában és a Magyar Film- és Videovágók Egyesületének (H. S. E.) ajánlásával és támogatásával először jelenik meg magyar nyelven. Egyúttal ez az első magyar nyelvű kötet, ami teljes egészében a film vágásának roppant összetett és érdekes kérdésével foglalkozik.


A kötet szerzője, Walter Murch, az Amerikai és a Brit Filmakadémia Legjobb Vágó és Legjobb hHngmérnök díjának kitüntetettje. 1997-ben, addig példa nélkül álló módon, Legjobb Vágóként és Legjobb Hangmérnökként két Oscar-díjat is kapott az Anthony Minghella által rendezett Az angol beteg című filmért, sőt megkapta a Brit Filmakadémia díját is. Tizenhét évvel ezt megelőzően ugyancsak a Legjobb Hangért járó Oscar-t kapta az Apokalipszis most-ért (rend. Francis Ford Coppola, 1979) és ugyanezért mindkét akadémia a Legjobb Vágó díjára is jelölte. Kétszeres Legjobb Díjat kapott a Brit Filmakadémiától a Magánbeszélgetés-ért (rend. Francis Ford Coppola, 1974) a Legjobb Vágó díjára jelölte mindkét akadémia Fred Zinnemann Julia című filmjéért, és 1991-ben két Oscar jelölést is kapott, a Ghost (rend. Jerry Zucker) és a Keresztapa III. (rend. Francis Ford Coppola) című filmekért.


Tulajdonságok:
terjedelem: 111 oldal
kötéstípus: puhakötés
fordította: Edelényi János
sorozat: Szerzőfilmes kiskönyvtár 1.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román