Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 28. csütörtök
Boldog névnapot Simon, Szimonetta nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Megjegyezhető kandzsik I. - Kézikönyv a japán írásjegyek jelentésének és...
Heisig, James W. - Rácz Zoltán - Megjegyezhető kandzsik I. - Kézikönyv a japán írásjegyek jelentésének és...
Heisig, James W. - Rácz Zoltán
Megjegyezhető kandzsik I. - Kézikönyv a japán írásjegyek jelentésének és...

kiadó: Shirokuma
cikkszám: 11154390
ISBN: 9789638889232
megjelenés: 2011-01-01
Nincs készleten
Ár: 5250 Ft
webes rendelés esetén: 4725 Ft
 
Leírás:
James W. Heisig angol nyelven már sokak által ismert, szerte a világon híres könyvének célja, hogy a japánul tanulók kezébe egy olyan módszert adjon, amellyel a japán írásjegyek jelentése és írásmódja egyszerűen összekapcsolható és ezáltal mindkettő egyszerre és könnyen megjegyezhető. Ez a könyv nemcsak a kezdőknek készült, hanem a haladó tanulóknak is, akik vagy szabadulni szeretnének attól a kudarcélménytől, amit a kandzsik írásmódjának elfelejtése miatt élnek át újra és újra, vagy rendszerezni szeretnék amit már tudnak.
A szerző a kandzsik írásával kezdi, ami az első benyomások ellenére jóval egyszerűbb, mint megtanulni a kiejtésüket. A kandzsik alkotóelemei, vagy "alapelemei" szerinti rendje, az alapelemek egyedi jelentése és képzettársítása a tanulókat felruházza azzal a képességgel, hogy "kreatív memóriájukat" használva elsajátítsák azt a sokféle alapelem kombinációt, amik egy kandzsit alkotnak. A kandzsikhoz tartozó kulcsszó, ami az adott jel alapjelentését jelöli adja a témát a kandzsi "történetekhez", amiknek az alapelemek a főszereplői.
Ezzel a módszerrel néhány hónap alatt teljesíthető az a feladat, ami egyébként évekbe telne. Kínai, vagy koreai diákok készségeivel felfegyverkezve, akik már ismerik a kandzsik jelentéseit és a jelek írását, a tanuló kiváltságos helyzetbe kerül az olvasatok megtanulásához. (Az olvasatokat külön kötet tárgyalja.)
Ez a kiadás már tartalmazza azt a 196 új jelet, amiket a japán kormányzat 2010-ben ismert el "általános használatú" kandzsiként.
A Megjegyezhető Kandzsik kötetei tanulók tízezreit segítették már hozzá a műveltség és az írni-olvasni tudás készségének megszerzéséhez. Mindezt a saját tempójukban tehették és olyan képességek birtokába jutottak, amiknek az elérését a hagyományos módszerek már régen feladták, mert lehetetlennek gondolták olyanok számára, akik nem a kandzsikkal körülvéve nőttek fel.
James W. Heisig a nagoyai Nanzan Egyetem Vallás és Kultúra Intézetének professzora és állandó tudományos munkatársa Japánban.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román