Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 26. hétfő
Boldog névnapot Dömötör nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Az erdélyi szászok letelepedéséről
Az erdélyi szászok letelepedéséről

Az erdélyi szászok letelepedéséről

kiadó: Orpheusz
cikkszám: 11155149
ISBN: 9789639809215
megjelenés: 2011-01-01
készlet: Nincs készleten
Akciós ár: 800 Ft
(5 % áfával)
Régi ár: 1700 Ft
 
Leírás:
E két tanulmányt tartalmazó kötet 1895-ben jelent meg Stuttgartban, s azokat a kutatásokat összegzi, melyek feltérképezték az erdélyi szászok közösségi jogainak és a letelepedésük módja közötti összefüggéseket. A Friedrich Teutsch és Friedrich Schuller írta szövegek egymást kiegészítve szólnak múltról és jelenről, vallanak a szász történetírók történelemről alkotott elképzeléseiről, s mindemellett a XXI. században már forrásanyagnak számíthatnak az Erdély multikulturális történetét vizsgáló kutató számára.

Az erdélyi szászok történetével sokat foglalkozott a történelemtudomány, és e kutatások központjában minduntalan azok a közösségi jogok kerültek, melyeknek köszönhetően e népesség hosszú évszázadokon keresztül megmaradt, s fontos kulturális és társadalomalakító szerepet játszott Erdély történetében. E két tanulmányt tartalmazó vékony kis kötet még 1895-ben jelent meg eredetileg a stuttgarti J. Engelhorn kiadónál, s a két tudományos írás azokat a kutatásokat összegzi, melyek feltérképezték a közösségi jogok és a letelepedés módja közötti összefüggéseket, majd - mintegy kiegészítésképp - olyan népességstatisztikát közöl, mely bemutatja a hajdani közösségek etnikai, vallási összetételét. A Friedrich Teutsch és Friedrich Schuller írta szövegek egymást kiegészítve szólnak múltról és jelenről, vallanak a szász történetírók történelemről alkotott elképzeléseiről, s mindemellett a XXI. században már forrásanyagnak számíthatnak az Erdély multikulturális történetét vizsgáló kutató számára.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román