Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 21. szerda
Boldog névnapot Orsolya nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Külső protézis
Ughy Szabina - Külső protézis
Ughy Szabina
Külső protézis

kiadó: Orpheusz
cikkszám: 11156188
ISBN: 9789639809222
megjelenés: 2011-01-01
készlet: Utolsó darab!
Akciós ár: 800 Ft
(5 % áfával)
Régi ár: 1575 Ft
 
Leírás:
Ughy Szabina műveit a mindenre kiterjedő keresés jellemzi, mely a költészet legfontosabb mozgatórugója. Olyan verseket keres, melyeket még nem olvasott sehol, de már emlékszik rájuk. Ez a vékony versfüzet a jéghegy csúcsa, elképesztő munka van mögötte: az önmegértés, önmeghatározás, hangkeresés munkája. És ezt a munkát csak és egyedül versírás során, versek révén végezheti a költő. Ugyanakkor Ughy Szabina számottevő kritikussá vált az utóbbi években, és jó néhány emlékezetes próza is kikerült a keze alól. Éles és pontos képekkel dolgozik, de tárgyszerű, mai nyelven szól, ezért aktuális. Jelen posztmodern korunkban újítóan hagyományos, lírátlan korunkban merészen lelki, érzéketlen korunkban bátran és frivolan érző, személytelen korunkban döbbenetesen személyes, magamutogató korunkban mértéktartóan őszinte, józan korunkban szabályozottan szélsőséges, rosszul szabályozott korunkban szabad és szertelen, amit csinál.
Ughy Szabina a lényegről beszél. Költő.
Vörös István

A szerzőről
1985-ben született Ajkán. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzős hallgatója magyar-kommunikáció szakon. Verseit, kritikáit számos folyóirat közölte. Ez az első verseskötete.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román