Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 27. kedd
Boldog névnapot Szabina nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Ámulat
Villányi László - Ámulat
Villányi László
Ámulat

kiadó: Orpheusz
cikkszám: 11158096
ISBN: 9789639809239
megjelenés: 2011-01-01
készlet: Nincs készleten
Akciós ár: 500 Ft
(5 % áfával)
Régi ár: 2000 Ft
 
Leírás:
Különösen szép és izgalmas élmény, amikor egy érzékeny költo a számvetés idejéhez, a múlt összefoglalásához érkezik, és szívet melegíto, ha a számvetéshez társat talál, s az új szerelem varázslatos fénnyel színezi át a múlt képeit. Az élet önmagában még nem költészet, hanem azzá kell tenni, ezért nagyon találó Fogarassy Miklós jellemzése a költőről: "nem provokatív író-egyéniség - hangjának, tónusainak finomságával, a lét érzékeltetésének bensőségességével hat ránk szellemiségének igazi sajátossága. Lírájának karaktere visszafogott, komoly és cizellált. A tekintet élességére, részvétre iskoláz Kosztolányi örökségének jegyében, de tapintatra is. Talán ezért érzi úgy a kritikus: biztosan foghatjuk meg az ő munkáinak szellemi kezét, ha az emberélet alapveto dolgainak, elemi érzések, tapasztalatok átélésének ügyében jó költoi kalauzra szeretnénk lelni."
Villányi László új kötete a rácsodálkozó számvetés könyve. Az élet megélésének, átgondolásának új lehetősége, amelyben a szerelem mint a jelen intenzív kiterjedése, a személyes sors pedig mint a múlt terhe fonódik egyé. Ziháló álmok, egy-egy székre vetett ruhadarab vagy egy félbe maradt mondat építi meg azt az otthont, amelyben újra megszólalhat a többes szám elso személy: mi.

Különösen szép és izgalmas élmény, amikor egy érzékeny költo a számvetésidejéhez, a múlt összefoglalásáhozérkezik, és szívet melegíto, ha aszámvetéshez társat talál, s az új szerelemvarázslatos fénnyel színezi át amúlt képeit. Az élet önmagában mégnem költészet, hanem azzá kell tenni, ezért nagyon találó Fogarassy Miklósjellemzése a költorol: "nem provokatívíró-egyéniség - hangjának, tónusainakfinomságával, a lét érzékeltetésénekbensoségességével hat ránk szellemiségénekigazi sajátossága. Lírájánakkaraktere visszafogott, komoly és cizellált. A tekintet élességére, részvétreiskoláz Kosztolányi örökségénekjegyében, de tapintatra is. Talán ezértérzi úgy a kritikus: biztosan foghatjukmeg az o munkáinak szellemi kezét, ha az emberélet alapveto dolgainak, elemi érzések, tapasztalatok átélésénekügyében jó költoi kalauzra szeretnénklelni."Villányi László új kötete a rácsodálkozószámvetés könyve. Az élet megélésének, átgondolásának új lehetősége,amelyben a szerelem mint a jelenintenzív kiterjedése, a személyes sorspedig mint a múlt terhe fonódik egyé. Ziháló álmok, egy-egy székre vetett ruhadarab vagy egy félbe maradt mondatépíti meg azt az otthont, amelyben újra megszólalhat a többes szám elsoszemély: mi.

Villányi László 1953-ban született Győrött. Szülővárosában él, a Műhely folyóirat főszerkesztője.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román