Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Magyar is - angol is (Hungarian - English as Well)
Varga Csaba - Magyar is - angol is (Hungarian - English as Well)
Varga Csaba
Magyar is - angol is (Hungarian - English as Well)

kiadó: Fríg
cikkszám: 11164971
ISBN: 9789639836259
megjelenés: 2012-01-01
Nincs készleten
Ár: 1500 Ft
webes rendelés esetén: 1350 Ft
 
Leírás:

Idézet Varga Csaba Előszavából:...Összességében tehát itt arról az egymástól függetlenül többször is előbukkant sejtésről van szó, hogy esetleg mélyebb kapcsolat állhat fenn a magyar és az angol szókincs között.

Van-e alapjuk ezeknek a sejtéseknek, avagy nincs?


Fél évtizedes kutatásom alapján adok igenlő választ e kérdésre ebben a lehető legtömörebbre összefogott tanulmányomban. Részletes elemzés az "Angol szókincs magyar szemmel" című könyvemben olvasható.Lássuk tehát annak bizonyítását, hogy a többször felbukkant észrevételnek valóban van valóságos alapja. Itt azonban meg kell jegyeznem a félreértések elkerülése végett: nem arról van szó, hogy a magyarok tanítottak volna bárkit is beszélni. Hanem csupán arról, hogy az általunk jobban megismert nyelvek egyaránt az ősnyelv gyermekei, s ezt az egykor még közös ősnyelvet valami miatt a magyar őrízte meg a legrégebbi, legtisztább állapotában. Mintegy az ősnyelv kövülete maradt, tehát nem csodálható, hogy kisebb-nagyobb részletei véletlenszerű elrendezésben máig is felismerhetők számos nyelvben. Erre kell gondolnunk a könyv olvasása közben, s nem többre."
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román