Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 30. péntek
Boldog névnapot Judit, Xénia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kártyajáték - Gorilla
Kártyajáték - Gorilla

Kártyajáték - Gorilla

kiadó: DJECO
cikkszám: 11166094
ISBN: 3070900051232
megjelenés: 2013-01-01
Utolsó darab!
Ár: 2790 Ft
 
Leírás:

Gorilla
Hívd játszani a nagyit! Vidám gyorsasági kártyajáték.
Jó megfigyelőképességre és gyors reakcióra van szükséged.

Ajánlott életkor:      5-99
Játékosok száma: 3-5 fő
A játék tatalma:       45 kártya (40 állatos, 1 joker, 4 gorilla kártyalap)
A játék célja:           megszabadulni a lapjaidtól
A játék előkészülete: az osztó osszon minden játékosnak 6 lapot, a többi lap egy pakliban marad.

Játékszabály: a legfiatalabb játékos lerak egy "állatos" kártyát az asztal (játéktér) közepére.
Pl: tigris + piros busz

A következő játékos feladata, hogy vagy állatfajtában, vagy a kártyán látható busz színében azonos lapot rakjon rá.
Pl: az asztalra rakott tigris+piros buszra lehet rakni - krokodil+piros busz, vagy tigris+kék busz kombinációt. Ha a játékos nem tud a lapjai közül a feltételnek megfelelően rakni, úgy húz egy kártyát a központi pakliból.

Aztán a következő játékos jön, a fenti szabályok szerint. Ha ő sem tud rakni, akkor neki is a központi pakliból kell lapot húznia. Ha egy játékos a neki megfelelő lapot húzza, azonnal, még abban a körben lerakhatja.

Speciális kártyák:
1 joker: ez a kártya bármikor lerakható a játék alatt - kivéve az utolsó kört; azaz amikor a játékosnál már csak egy lap maradt. A következő játékos bármilyen állatkártyát vagy színkártyát tehet a jokerre, de tehet "gorilla" lapot is.
4 párduc kártya: minden játékosnak (a lapot letevő játékos kivételével) húznia kell plusz egy lapot. A következő játékos újból tehet "párduc" kártyát.
4 majom kártya: a következő játékos kimarad egy körből
4 elefánt kártya: a játék iránya megváltozik (ha "B" játékos rakott elefánt-lapot, akkor újból "A" játékos következik)
4 gorilla kártya: ezeket a kártyákat állatos kártyákra lehet tenni, ha a busz színe megegyezik a lerakott lapéval, de rá lehet tenni a jokerre is.
(Pl: gorilla+sárga busz kártya rakható a zebra+sárga busz lapra). Amint egy gorilla kártyát leraktak, minden játékosnak (a kártyát lerakó kivételével) a gorilla lapra kell csapnia. Az utolsó (leglassúbb) játékosnak 3 büntetőkártyát kell húznia a központi pakliból, és ő kezdi a kört az általa választott állatos kártyával. (de nem kezdhet gorilla, vagy joker lappal)

Ha már nincs több lap a központi pakliban, akkor a játékosok által már lerakott kártyákat az utolsó (legfelső) kivételével meg kell keverni és le kell fordítani - ez fogja képezni a központi paklit.

A játék vége: Ha egy játékosnak már csak egy lap van a kezében, "gorillát" kell bemondania és folytatódik a játék. Ha ezt elfelejti és a többi játékos észreveszi, akkor büntetőkártyát kell húznia és a játék tovább folytatódik. Ha senki sem veszi észre - a játék folytatódik (előnyhöz juttatva az egy lappal rendelkező játékost). A játékot az nyeri, aki először szabadul meg a kártyáitól.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román