Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. január 21. péntek
Boldog névnapot Ágnes nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kilencvenkét évem
Juhász Júlia - Kilencvenkét évem
Juhász Júlia
Kilencvenkét évem

kiadó: Múlt és Jövő
cikkszám: 11166606
ISBN: 9789639512764
megjelenés: 2013-01-01
Utolsó darab!
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:

Juhász Júlia Aranytollas újságíró, a Híradás a Dzsumbujról, a Hitek, sorsok, vallomások, a Találkoztam boldoguló cigányokkal is szerzője ezúttal saját élete meséjével gyönyörködteti az olvasót. Gyermekkor egy vallásos, szegény zsidó családban, segédmunkák koldusbérért, cionista, szocdem, majd kommunista kötődés, életveszélyes bujkálás az üldöztetés idején, soha nem látott kulturális élet megteremtése egy munkáskerületben, a forradalmi események és a Kádár-kor munkásvilágának megörökítése - egy erős hittel átszőtt, nem mindennapi életút állomásai a szerzőtől megszokott őszinte, izgalmas feldolgozásban.
"Írás közben mintha egy színjáték pergett volna előttem. Láttam a Brecssnejder bácsit, amint meztelenül énekel az ablakban; a Breszler Juliskát, amint nyakig betemeti a húgomat a homokba; hallottam, mintha a mennyországból jönne, ahogyan a szombati asztalnál a nyolc Weiss gyerek együtt énekel; újraéltem azt a gyönyörűséget, amikor első szerelmemmel ródliztunk a Svábhegyen; összeszorította a szívemet a rémület, amikor belépett Fittaiékhoz a detektív: "megtudtuk, hogy maguk zsidó személyeket bujtatnak a szekrényben". Kislány voltam, aki a téren diabolózott, fiatalasszony, aki örült a rózsadombi lakásnak, és idős nő, aki három unokájával vízibiciklizik a balatoni üdülőben. Megjelent előttem minden, ami jó és rossz történt az életemben. Leírtam, és visszatettem az emlékek közé. Most már megmarad minden történet, amit eddig csak meséltem a gyerekeimnek. Fehér papíron, fekete betűkkel. Amíg világ a világ..."
   
Tulajdonságok:
terjedelem: 250 oldal
borító: puhafedelű

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román