Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. február 25. csütörtök
Boldog névnapot Géza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Legendák lovasa
Legendák lovasa

Legendák lovasa

kiadó: Budapesti Városvédő Egyesület - OSZK
cikkszám: 11166882
ISBN: 9789637537271
megjelenés: 2010-01-01
Nincs készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:

"Rendhagyó kötettel folytatja forráskiadványainak sorozatát a Nagy Budapest Törzsasztal. A Budapest Könyvek immár negyedik darabja ugyanis színes, és főként az illusztrációk miatt tartottuk fontosnak publikálni. Története is van persze. Ugyancsak gazdagon színezett tanulmány foglalja össze mindazt, amit a képek főszereplőjéről gróf Sándor Móricról, az Ördöglovasról és "udvari festőjéről", ifjúkori barátjáról, Johann Erdmann Gottlieb Prestelről tudni lehet és tudni kell.
De a kötet albumrésze talán mégis fontosabb, s mindenképpen, legfőképpen: forrásértékű. Beválogattunk ugyanis jónéhány olyan városképet - Budáról, Pestről, Bécsről -, amelyeket eddig még sohasem publikáltak. S bár ezeken a város maga csak az események hátterében, Sándor Móric bravúrjainak díszleteként jelenik meg, így is új nézőpontokat kínál azoknak, akik kíváncsiak élő mutatványokra utcáinkról, házainkról a 19. század első feléből. A helyszínek közt olyanok is akadnak, amelyekről más ábrázolást nem ismerünk, a képek és rajzok pedig bőven mesélnek divatról, emberről, közvilágításról, fákról, folyóról - a világról, ahol kötetünk főhősei bő százötven esztendeje forgolódtak."
(A kiadó)

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román