Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2022. május 24. kedd
Boldog névnapot Eszter, Eliza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Új lélektan - Pszichoanalitikus írások
Karinthy Frigyes - Új lélektan - Pszichoanalitikus írások
Karinthy Frigyes
Új lélektan - Pszichoanalitikus írások

kiadó: Múlt és Jövő
cikkszám: 11167199
ISBN: 9789639512757
megjelenés: 2013-01-01
Utolsó darab!
Ár: 3400 Ft
webes rendelés esetén: 3060 Ft
 
Leírás:

"Az új lélektan szerint ilyenkor még ágak között röpködő rémmaki ősödnél is régibb családodra emlékezel: denevérnek és repülőgyíknak hiszed magad megint, mivelhogy az is voltál valamikor, csak elfelejtetted." – írja egy cikkében Karinthy. Karinthy Frigyes is "röpködő rémmak"-nak tekinthető a művelődés- és kultúrtörténelemben. Amit és akit csak kitalálni lehet, annyira egyedi jelenség. Mégis, mit érthetett az "új lélektan" fogalma alatt? Hajlana rá az ember, hogy Freud pszichoanalízisét. Bár Karinthy viszonya Freudhoz és a pszichoanalízishez többször megváltozott, kétségtelen, hogy Ferenczi Sándor tette rá a legnagyobb hatást, s az "új lélektan" kifejezés is Ferenczire, nem pedig a freudi pszichoanalízisre vonatkozik. Vagy éppen Csáth Gézára.
Összeállításunk több oldalról is bemutatja Karinthy és a pszichoanalízis kapcsolatát – ugyanakkor mellőzzi Karinthy művei pszichoanalitikus értelmezését. A válogatás szükségképpen csonka. Karinthy beláthatatlan életművében még bizonyára akad számos, a téma szempontjából fontos írás. Ezek fölkutatása és ennek alapján az "analitikus" Karinthy portréjának megrajzolása még várat magára.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román