Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. szeptember 21. kedd
Boldog névnapot Máté, Mirella nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A legjobbjaink
Uri, Helene - A legjobbjaink
Uri, Helene
A legjobbjaink

kiadó: L'Harmattan
cikkszám: 11167478
ISBN: 9789632366784
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:

"…ez a történet… az egyetemről szól, Nannáról, Edith Rinkelről, valamint a Nyelvészeti Intézetről. Az intézet munkatársairól, az intézetvezető Paulsenről, kutatásról, témavezetésről, tanításról. Gőzölgő teáscsészékről, a Blindern-campus gyepén rothadó avarról. Az egyetem hallgatóiról, a fiatal, rózsásbőrű Aleksanderről. Szól önteltségről, nagyravágyásról, a tudomány tiszta eszményképéről. Valamint vágyról, szerelemről, féltékenységről és irigységről. És végül megszállott szélhámosságról és ostoba arroganciáról"

"– …mi volt ez a duma a gyümölcsökről és zöldségekről?
– Nos… – Pål kissé tétován fürkészi Nanna arcát, nem igazán találja a megfelelő kifejezést, de gondol egyet, és gyorsan így válaszol: – Komparatív picsológia. Vagy hívjuk talán erotolingvisztikának.
– Hogy minek?
– Elnézést a közönséges humoromért, de a fickó az elmúlt tíz évben a női nemi szervre utaló szavakat kutatta."

Helene Uri nyelvész, nyelvkutató. Tizenkét évig az Oslói Egyetemen dolgozott. A legjobbjaink az első norvég egyetemi közegben játszódó regény, mely több mint 70 000 példányban kelt el csak Norvégiában. A regényben elmesélt történet a képzelet szüleménye, de nem születhetett volna meg, ha a szerző valahol máshol áll alkalmazásban.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román