Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 16. szombat
Boldog névnapot Gusztáv nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Magyar betűművészek
Persovits József - Magyar betűművészek
Persovits József
Magyar betűművészek

kiadó: Optima Téka
cikkszám: 11167570
ISBN: 9789638886033
megjelenés: 2013-01-01
Készleten
Ár: 1900 Ft
webes rendelés esetén: 1710 Ft
 
Leírás:

Kötetünk a magyar betűtervezőket mutatja be, akikről kevesen tudnak, sőt, akiknek munkája gyakran név nélkül marad, vagy mint Tótfalusi Kis Miklós példája mutatja, sokáig lappangott. (...) Különösen érdekes és aktuális része e könyvnek napjaink betűkultúrája, amely ráébreszt bennünket, hányan s milyen sokféle stílus és karakter, típus és hangulat szerint terveznek betűket idehaza. (...) Bemutatásuk talán segíti, hogy a Magyar Betű Társaság és a hazai terezőgrafika is ismertebbé váljon, hiszen alig van olyan pillanata életünknek, hogy papíron, képernyőn vagy a városban ne kerülne valamilyen nyomtatott információ, mozgó tipográfia vagy utcaképi felirat a szemünk elé. (...)
Eszembe jut Kner Imre elszánt korteskedése és sikere a jó tipográfiáért, Reiner Imre nemzetközi elismertsége, Gábor Pál napjainkig élő emblematikus munkáival, a Nagy Zoltán képviselete betűtervezői oeuvre, Virágvölgyi Péter az írásoktatás hitével és Zigány Edit, nagy betűtervezők halkszavú tanítványa. A bemutatás legizgalmasabb része azonban itt következik. Bízom benne, öröm lesz mindannyiunknak!


Maczó Péter

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román