Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 3. csütörtök
Boldog névnapot Ferenc, Olívia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Első oldal V. - Élet és Irodalom
Kovács Zoltán - Megyesi Gusztáv - Váncsa István - Első oldal V. - Élet és Irodalom
Kovács Zoltán - Megyesi Gusztáv - Váncsa István
Első oldal V. - Élet és Irodalom

kiadó: Élet és Irodalom
cikkszám: 11167781
ISBN: 9789638761378
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:

Kedd esti híradások szerint a vasút teljesen leállt délelőtt tíz és tizenkettő között. A kétórás közlekedésbénulás alatt mindösszesen egy vonat indult, ez sztrájkolókat szállított Debrecenből Erdőhát felé. Ennek a közlekedő vonatnak a vasutas-etikai vonatkozásaira most nem térnék ki, annyit azért szögezzünk le, hogy benne van az egész közmorál: vasutassztrájk idején kizárólag sztrájkoló vasutas utazhat, utazása nyilván roppant fontos, mert a teljes bénulásért utazik.(Kovács Zoltán Megint sztrájk, 2009. október 30.)


Műfogsort lopott egy 59 éves férfi az egyik budapesti kórházból - jelentette az MTI még a hét elején, éppen a legjobbkor. Pont aznap reggel olvastam egy igen felháborodott hangvételű cikket arról, hogy milyen a magyar nép: hiába vagyunk világelsők a libamájhizlalásban, a magyar ember nem akarja enni a libamájat, dacára annak, hogy már csak hatezer forint kilója, inkább két pofára tömi magába a csirke far-hátat, a hazai termelők kénytelenek a készletüket mind exportra küldeni, ami viszont eléggé rizikós, ezért kéne nagyobb belpiac.
(Megyesi Gusztáv Van program, 2009. május 28.)


Miniszterelnökünk most érettünk harcol, piás biciklisekért, akik játszi kedéllyel bolyongunk szent hazánk közutain, időnként elterelünk, majd talpra szökkenvén fennszóval dicsérjük az Urat. [...] Az pedig, hogy mivel érdemeltük ki miniszterelnökünk legkegyesebb jóindulatát, teljesen nyilvánvaló. A közúti közlekedés rendjéhez való unortodox hozzáállásunkkal, avval, ahogyan kivilágítatlan kerékpárunkkal haladunk a sötét országúton, magunk se tudjuk, hová, cikázunk összevissza, mint a vízisikló, egyidejűleg foglalva el az úttest mindkét oldalát, kiszámíthatatlanul, a közlekedés összes többi résztvevőjét leszarva, állhatatosan bízva abban, hogy majd lesz valahogy, csak akarni kell - ez gyakorlatilag ugyanaz kicsiben, mint amit miniszterelnökünk nagyban csinál. Úgy kormányozzuk a biciklit, ahogy ő az országot, és megfordítva, a kölcsönös rokonszenv ebből fakad.
(Váncsa István Az új lehetőség: Szudán, 2011. december 2.)


Tulajdonságok:
terjedelem: 368 oldal
kötéstípus: puhakötés

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román