Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 3. csütörtök
Boldog névnapot Ferenc, Olívia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Mi az oka, hogy Magyarországban az irodalomtanítás modernsége lábra nem tud...?
Bodrogi Ferenc Máté - Finta Gábor (szerk.) - Mi az oka, hogy Magyarországban az irodalomtanítás modernsége lábra nem tud...?
Bodrogi Ferenc Máté - Finta Gábor (szerk.)
Mi az oka, hogy Magyarországban az irodalomtanítás modernsége lábra nem tud...?

kiadó: Savaria University Press
cikkszám: 11168461
ISBN: 9786155251092
megjelenés: 2013-01-01
Utolsó darab!
Ár: 2013 Ft
webes rendelés esetén: 1812 Ft
 
Leírás:

Valóban, mi lehet az oka annak, hogy Magyarországban az irodalomtanítás mestersége lábra nem tud kapni…? Talán az, hogy a nemzeti identitásképzés elengedhetetlen része nálunk az irodalom történetének tudása? Merthogy a reformkor nemcsak a történelem, hanem az irodalomtörténet asztalára is halhatatlan tüneményeket varázsolt? Mert a 20. század történelmét sem tudnánk feldolgozni Ady, Babits, Kosztolányi, Nagy László, Pilinszky, Kertész, Esterházy nélkül? De lehet, hogy ez egy (részben) téves hagyományértelmezés? Vajon miért engedhetik meg más nemzetek maguknak azt a luxust, hogy nem kötik meg a tanárok kezét, s nem ragaszkodnak körömszakadtáig bizonyos eszmék, művek irodalom általi közvetítésének elengedhetetlen szükségességéhez? Miért nem tanulnak annyi Shakespeare-t az angol gyerekek, Goethét a németek, Ibsent a svédek, Csehovot az oroszok, mint a magyarok? - kérdezzük-soroljuk a jól ismert példákat akár vég nélkül. Vajon miért gondoljuk mi azt, hogy a betűkultúra, a betűolvasás a világ birtokba vételének szinte egyedül lehetséges útja-módja? Nem kéne esetleg jobban körülnéznünk a világban, s azt mondanunk, hadd áramoljon be az iskolába minden más is, nemcsak az, ami betűbe rejtett szépség és tudás, s nekünk csupán válogatni kelljen megtanítanunk diákjaikat?Tulajdonságok:
terjedelem: 221 oldal
kötéstípus: puhakötés
sorozat: IROM-Könyvek II.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román