Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 30. péntek
Boldog névnapot Judit, Xénia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Madárhatározó
Svensson, Lars - Mullarney, K. - Zetterström, D. - Madárhatározó
Svensson, Lars - Mullarney, K. - Zetterström, D.
Madárhatározó

kiadó: Park
cikkszám: 11168799
ISBN: 9789635309641
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 9500 Ft
webes rendelés esetén: 8550 Ft
 
Leírás:

A Madárhatározó a Magyarországon, Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Kelet nagy részén megfigyelhető madárfajok átfogó kézikönyve. Kezdő és tapasztalt madármegfigyelők számára egyaránt alapműnek számít.


A második, átdolgozott kiadás ötvenegynéhány új fajjal bővült. Figyelembe veszi a legújabb kutatási eredményeket, nagyobb helyet szentel egyebek közt a viharmadaraknak, a ragadozó madaraknak, a különféle sirályoknak, galamboknak, baglyoknak, rigóféléknek, énekesmadaraknak és gébicseknek.


• Pontosan 928 különböző faj és számos alfaj szerepel benne áttekinthető rendszerezésben, ebből 800 részletesen. Mindez annyit jelent, hogy a határozóban a világ minden tizedik madárfajáról szó esik.
• A precízen szerkesztett szövegek leírják az egyes fajok testméretét, élőhelyét, elterjedését, határozóbélyegeit, alfajait és hangját.
• A mintegy 200 oktató képoldal több mint 3500, először ebben a kötetben megjelenő, szép madárfestménnyel mutatja be, hogy nemétől, korától, elterjedésétől és az évszaktól függően miképpen változik egy-egy faj külseje. A fajtaábrázolásokon kívül az illusztrációk a madarakat jellegzetes környezetükben is megjelenítik.
• A képtáblákon a madarak fontos jellegzetességeit kiemelő nyilak és képaláírások segítik a könnyebb eligazodást.
• Az elterjedési térképek tájékoztatnak a költő- és telelőterületekről, valamint a vonulási útvonalakról is.


A Madárhatározót, melyet három elismert, világjáró ornitológus írt és illusztrált, a világ egyik legjobb kézikönyvének tartják. A madarak iránt érdeklődők ugyanolyan elmaradhatatlan kelléke, mint a távcső.Tulajdonságok:
terjedelem: 448 oldal
kötéstípus: keménykötés
fordította: dr. Magyar Gábor, Schmidt András, dr. Sós Endre

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román