Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 10. hétfő
Boldog névnapot Lörinc nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Ünnepről ünnepre
Tátrai Zsuzsanna - Ünnepről ünnepre
Tátrai Zsuzsanna
Ünnepről ünnepre

kiadó: Napkút
cikkszám: 11169436
ISBN: 9789632633510
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 1490 Ft
webes rendelés esetén: 1341 Ft
 
Leírás:

Tudunk-e még ünnepelni? Van-e igényünk ünnepekre? Ismerjük-e ünnepeinket?


Időről időre kiderül, hogy nem lehetünk meg ünnepek nélkül és nem lehetünk meg a hozzájuk tartozó hagyományok nélkül sem, melyeket többnyire elődeinktől kaptunk örökül. A régi szokásokat részben vagy egészben megtartva, megőrizve, magunk is kiegészíthetjük a mai korhoz illő újakkal a jövő nemzedék számára.


A könyv célja, hogy röviden leírja azokat a kalendáriumi ünnepeinket, jeles napjainkat, melyeket a XXI. században is számon tartunk.


A kis könyv tartalmazza még a jeles napokhoz kapcsolódó időjárás- és termésjóslás gyakran rigmusokba formált változatait.


A Lexikon fejezetben pedig olyan fogalmak rövid magyarázata szerepel, melyeknek különösen a hagyományos ünnepekre vonatkozóan van jelentősége.


Az internet világában ma már könnyedén tájékozódhatunk egy-egy ünnepről vagy jeles napról, de itt együtt megtalálhatóak a legfontosabb egyházi és világi ünnepek, a hozzájuk kapcsolódó ismeretekkel.


A fényképeket dr. Karácsony-Molnár Erika készítette a magyar nyelvterület élő és rekonstruált helyi szokásairól néprajzi gyűjtő- és dokumentumfilm-készítő útjain.


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 126 oldal
borító: puhafedelű

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román