Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 27. kedd
Boldog névnapot Olga, Liliána nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A szórvány emlékei
Kollár Tibor (szerk.) - A szórvány emlékei
Kollár Tibor (szerk.)
A szórvány emlékei

kiadó: Teleki László Alapítvány
cikkszám: 11169584
ISBN: 9789637081248
megjelenés: 2013-01-01
Nincs készleten
Ár: 10000 Ft
webes rendelés esetén: 9000 Ft
 
Leírás:

Igazi különlegességgel folytatódik a Teleki László Alapítvány kiadásában megjelenő a Kárpát-medence különleges épített örökségét bemutató reprezentatív sorozat, amelyben eddig a Középkori falképek Erdélyben, a Falfestészeti emlékek a középkori Magyarország északkeleti megyéiből , Építészet a középkori Dél-Magyarországon című kötetetek jelentek meg.


A most megjelenő könyvben a Kollár Tibor szerkesztő által verbuvált kiváló szerzői gárda az erdélyi magyar szórvány kiemelkedő középkor emlékeinek bemutatására vállalkozott.


A választott terület a tágan értelmezett Dél-Erdély, ahol a magyarság erősen szórványosodik, sok településen egyedül a középkori templom tanúskodik a település magyar múltjáról. Néhány év múlva a romlás az épített örökséget is súlyosan fogja érinteni, már sok templom tető nélkül omladozik. A pusztulás tünetei mellett heroikus erőfeszítések eredményei is láthatók, több templomot magánerőből vagy alapítványi támogatással sikerült megmenteni. A kutatások új eredményeket is hoztak, melyek fontos adalékokkal szolgálnak a középkori Magyarország művészettörténetéhez.


A tanulmánykötet kitűnő szerzők tollából, közérthető stílusban mutat be egy-egy fontos építészeti emléket, amely méltón reprezentálja Dél-Erdély fontosságát a helyben lakók és a szélesebb érdeklődő közvélemény számára.


A műemlékek szöveges bemutatása bőséges, művészi színvonalú fényképanyaggal egészül ki.


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 349 oldal
borító: keményfedelű

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román